Liefde voor Muziek: aflevering 5 op maandag 15 maart om 20.40 bij VTM

Twee frontmannen, een mix van Nederlandse songs en de nodige dosis humor. Nu maandag, 15 maart om 20.40, maakt gouden duo Cleymans & Van Geel zich klaar voor een avond vol muzikale verrassingen. “We vinden het heel erg spannend. We hebben onze eerste plaat met eigen nummers uitgebracht en toen was er corona, dus we hebben deze nummers nog nauwelijks gespeeld”, lacht Jonas. De andere artiesten krijgen de eer om de nummers van het duo voor het eerst in miniconcert én in een eigen herwerking te spelen. Bovendien is er naast de liedjes van Cleymans & Van Geel ook keuze uit nummers van Spring en songs uit het solo-repertoire van Jelle.

Boezemvrienden Jelle en Jonas kennen elkaar al sinds hun twaalfde. Het duo startte hun coverband Cleymans & Van Geel op als een oudejaarsavondgrap en staat intussen al meer dan 15 jaar op de planken. Dit jaar brachten ze in volle ‘coronastorm’ een eerste album uit met eigen Nederlandstalige songs. Emma Bale staat te popelen om ‘Heimwee’, een nummer van dat album, te brengen in haar eigen versie. “Ik heb de situatie in het nummer omgedraaid. Jullie zingen dat de deur openstaat en ik zing dat ik er volledig klaar mee ben. De titel is dan ook ‘Boy Bye’ geworden”, legt ze uit.

Ronny Mosuse koos voor ‘Alleen’, eveneens een nummer van Cleymans & Van Geel. “Jullie nummers zijn heel musicalachtig. Er zit veel melodrama in”, vertelt Ronny. Al heeft Jelle daar meteen een verklaring voor: “Dat komt door Jonas, hij is een dramaqueen”, lacht hij. Ronny waagt zich tussendoor zelfs aan een dansje met Geike Arnaert. “Sloeber”, lacht Jelle. Geike zelf zoekt deze week de lage noten op met haar betoverende versie van ‘Omarm’. Ze zorgt voor kippenvel bij de anderen en na afloop rest er hen nog maar één ding: elkaar omarmen.

Over de nummerkeuze van Willy Sommers heeft Jelle alvast een heel duidelijk vermoeden: “Ik denk dat hij ‘Met de Trein naar Oostende’ gaat brengen van Spring”, vertelt hij. En die voorspelling komt uit, al gaat de trein in Willy’s catchy nummer niet naar Oostende maar naar Blankenberge: “Ik ga terug in het verleden en heb de tekst aangepast. Het lied gaat over Tien Om Te Zien en kreeg de titel ‘Ik Herinner Mij Blankenberge’.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: