Stan Van Samang die het dance-repertoire van Kate Ryan onder handen neemt. Tom Helsen die zijn interpretatie geeft van de songs van Slongs Dievanongs. Christoff die zich waagt aan de rocknummers van Guy Swinnen…

Het is een voorsmaakje van Liefde voor Muziek, het gloednieuwe lenteprogramma waarin Stan Van Samang, Slongs Dievanongs, Kate Ryan, Tom Helsen, Christoff en Guy Swinnen hits brengen op een manier die je niet zo snel zou verwachten.

Deze zes artiesten maakten zopas hun opwachting bij het Q-music ochtendduo Ornelis & Vancoillie voor een aanstekelijke babbel over hun gezamenlijke project. De kijker wordt vanaf 23 maart 2015 op maandagavond getrakteerd op Liefde voor Muziek.

Stan, Slongs, Kate, Tom, Christoff en Guy hebben elk een eigen uitgesproken muziekstijl. Hun liefde voor muziek is hun grote gemene deler. Binnenkort reizen ze naar Zuid-Spanje, waar ze een week zullen samenleven in een landhuis om er mekaars grootste hits en beste nummers te bewerken en in hun eigen stijl te coveren. Ze maken een muzikale trip als het ware, maar wel één die dezelfde intensiteit heeft als die ze in hun eigen optredens stoppen.

In elke aflevering van Liefde voor Muziek staat één van de zes artiesten centraal. De anderen nemen zijn/haar bekendste songs en meest gekoesterde nummers onder handen en brengen er eigenzinnige, nieuwe versies van in hun eigen stijl. Altijd live, vaak verrassend en geregeld ontroerend.

De artiesten zetten de nummers van de anderen naar hun hand en stellen zich zo best wel kwetsbaar op. Het is immers niet niks om een hit een ander jasje te geven in aanwezigheid van de originele uitvoerder. Dat deze zes ook over muziek -hun bindmiddel- in de meest brede zin van het woord zullen babbelen, daar bestaat geen twijfel over. Want achter elk goed nummer schuilt een goed verhaal, elke artiest heeft wel een emotionele band met een bepaalde song, en allemaal hebben ze op een bepaald moment de klik gemaakt om voluit voor hun muziek te gaan.

Liefde voor Muziek wordt geproduceerd door Zodiak Belgium en is een adaptatie van The Best Singers, het format dat zijn sporen al heeft verdiend in Duitsland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Nederland, Frankrijk, Estland en binnenkort in China, Letland en Vlaanderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: