Gemiddeld 637.000 kijkers werden vorige week ontroerd door de cover van Goeiemorgend, Goeiendag die Stan Van Samang bracht voor Slongs Dievanongs. De tweede aflevering van Liefde voor Muziek palmde een marktaandeel in van 25,5% (live +3, VVA 18-54), Stan Van Samang palmde de eerste plaats in de iTunes top 40 in. Op maandag 6 april 2015 is het de beurt aan rocker Guy Swinnen om te zien hoe zijn collega’s zijn nummers in een nieuw jasje steken.

Guy Swinnen heeft met The Scabs ongetwijfeld de meeste ervaring op zijn teller staan. Dat Guykes muziek ademt, bewijzen zijn vele grote hits. Hard Times is zonder twijfel de bekendste song van The Scabs en dat nummer wordt in Liefde voor Muziek onder handen genomen door Stan Van Samang. Oogst hij met de moderne versie van deze song een even groot succes als vorige week?

Ge gaat mij doodschieten…”, kondigt Kate Ryan al aan vlak voor haar optreden. Zij staat deze week voor een grote uitdaging als plots blijkt dat ze één van Guy’s meest gehate Scabs-song heeft herwerkt. Kate brengt een up tempo versie van Demons, een nummer waar Guy geen al te beste herinneringen aan heeft. De zenuwen staan dan ook gespannen. Ook Christoff heeft een verrassing voor Guy. Hij heeft gekozen voor She’s Jivin en gaat in duet met Kate. Tom Helsen brengt dan weer zijn favoriete lieke van Guyke: Barkeep. Hij kiest voor een ingetogen versie op gitaar. Helemaal anders klinkt de cover die Slongs heeft uitgekozen. Zij brengt naar eigen zeggen een nummer uit Guy’s repertoire dat haar op het lijf geschreven is: Robbin’ The Liquor Store. Slongs zou Slongs niet zijn mocht ze het nummer niet helemaal naar haar hand zetten en van een stevige groove voorzien. De Nachtwinkel is daarvan het resultaat.

Tussen de muziek door worden de batterijen opgeladen onder de brandende Spaanse zon. De bende trekt eropuit voor een terrasje en Guy en Kate ontspannen tijdens het paardrijden.

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: