Voor fans van James Blake, FINNEAS, Sampha en Perfume Genius

Vandaag laat LIAS debuut-EP 'Run Boy Run' op de wereld los. De Duitse singer-songwriter woont in Berlijn en heeft roots in Nederland. Als klassiek geschoolde solist in een jongenskoor deelde hij als jonge knaap het podium met wereldsterren als José Carreras. Eens adolescent trekt hij zich los van de conservatieve sfeer in de klassieke wereld en start hij met het schrijven van z'n eigen songs.

Het resultaat is te horen op 'Run Boy Run'. Zijn debuut-EP werd ingeblikt samen met producer Alex Sprave in Panorama Studios (Berlijn). De vier tracks vangen de emotionele rauwheid van LIAS' innerlijke wereld en plaatst deze tegenover een muzikale grootsheid, die tegelijkertijd weer intiem aanvoelt. Voor fans van James Blake, FINNEAS, Sampha en Perfume Genius.

Op zijn debuut-EP ‘Run Boy Run’ werpt LIAS meedogenloos een blik in zijn eigen ziel. In zijn nummers heeft de Duitse singer-songwriter met Nederlandse roots het over over faalangst, de pijn van scheiding, zijn strijd voor geestelijke gezondheid en de oneindige zoektocht naar betekenis.

De eerste stappen in de muziekwereld zet LIAS in de klassieke wereld. Als klassiek geschoolde solist in een jongenskoor deelt hij het podium met wereldsterren als José Carreras en het orkest van de Beierse Staatsopera in München. Hij betreedt ’s werelds grootste podia. Van Moskou tot het Vaticaan onder paus Benedict XVI.

Jaren later - wanneer LIAS de adolescentie nadert - kampt hij met een gevoel van rusteloosheid. Hij wil zich lostrekken van het conservatisme dat heerst in de klassieke wereld en wil zijn innerlijk universum tot uitdrukking brengen. De sleutel tot (innerlijk) succes? Songwriting.

En zo geschiedde. In zijn eigen muziek vangt LIAS de emotionele rauwheid van zijn innerlijke wereld en plaatst deze tegenover een muzikale grootsheid, die tegelijkertijd weer intiem aanvoelt. Tijdens de wintermaanden van lockdown 2020/2021 vertoeft LIAS maandenlang in Panorama Studios vlakbij Berlijn, waar hij met producer Alex Sprave vier tracks inblikt op de EP ‘Run Boy Run’, die op 20 mei 2022 uitkomt.

Op ‘Run Boy Run’, de eerste track van de gelijknamige EP, duikt LIAS diep. Hij neemt je mee in de herkenbare leegte van liefdesverdriet en zoekt antwoorden terwijl de fundamenten van het bekende afbrokkelen. Zijn leuze wanneer het moeilijk wordt? Run, Boy, Run. Deze track werd in november 2021 als eerste nummer naar voren geschoven en nodigt je uit in LIAS’ zeer persoonlijke reis. Hij zwermde door fases van depressie, desoriëntatie, verbroken relaties en belandde uiteindelijk bij een sterker, veerkrachtiger, zelfverzekerder zijn.

Als LIAS’ innerlijke wereld wordt gegijzeld door melancholie, voelt het alsof hij wordt geconfronteerd met een hopeloze situatie en lijkt het alsof er geen uitweg bestaat. Hij vecht tegen het getij dat hem naar beneden trekt, verdwaalt in de diepte van zijn emoties en doet heelderdagen alsof. A smile on the outside, empty on the inside. Dat is waar ‘Lost’ over gaat.

De ware ik verborgen houden is een vermoeiend, meedogenloos achtervolgingsspel. Zodra we ons overgeven aan wie we zijn en waarvoor we vluchten wordt het anker losgelaten en zijn we eindelijk vrij. Op ‘Hide & Seek’ bezingt LIAS zijn ontsnapping uit diepe droefheid en desoriëntatie. Met sferische melancholie en een krachtige drive trekt het nummer je uit deze duisternis. In de plaats daarvan laat hij ruimte voor hoop en licht.

“Wanneer een gezamenlijk toekomstperspectief het slachtoffer wordt van een verloren relatie, blijft liefde bestaan, maar keert het niet terug”, vertelt LIAS. Je blijft je afvragen of de persoon die je achterlaat je nog nodig heeft. Dat is de essentie van ‘Need Me Now’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over