De Franse songwriter Lian Ray presenteert op 26 maart 2020 zijn debuutalbum 'Rose' in Poppodium EKKO, Utrecht. De kaartverkoop voor zijn album release show start op vrijdag 13 december om 10:00 uur via www.ekko.nl.

Het debuutalbum zal op 13 maart 2020 worden uitgebracht door label Snowstar Records. 'Rose’ is opgenomen in 2012 en 2013, een periode waarin Lian verdronk in een wereld van leugens, vreemdgaan, drugs, schaamte en depressie. In deze tijd leefde hij in Berlijn en had een kortdurende relatie met een vrouw genaamd Rose, die een muze bleek te zijn van mythische proporties, wat resulteerde in het album. Het album is gemasterd door wereldberoemde mastering engineer Bob Ludwig.

Het concept van 'Rose’ kan worden gezien als hommage voor het ultiem-Frans klinkende Melody Nelson van Serge Gainsbourg. De donkere romantische sfeer van 'Rose’ klinkt ultra-Europees en doet denken aan de muziek van Villagers, de melancholie van The National en de lyrische melodieën van bands als dEUS en Mintzkov.

Het optreden wordt de eerste samenwerking tussen Snowstar Records, LaLaLa Management en Greenhouse Talent, waarbij Greenhouse Talent Ray's boekingen gaat verzorgen in de Benelux. ​In de jaren ’90 was Lian bekend als zanger van de alternatieve rockband Rhesus. Na het opnameproces van 'Rose’, een soloproject pur sang, waarbij hij alles zelf ingespeeld heeft, viel de pop noir songwriter in een donker gat en zijn leven in Berlijn nam een donkere twist. Voor enkele jaren verdween hij van de radar, in een zelfdestructieve spiraal van drugsgebruik, tot hij weer in contact kwam met Snowstar Records.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lian Ray
Datum: 
26 maart 2020
Locatie: 
EKKO, Utrecht

Reservatie:

Meer over