8 vrouwen samen, het kan niet anders als drama opleveren. Zeker niet als er dan nog een moord wordt gepleegd in het huis. Suzon (Dorothy Wuyts) studeert in Engeland, maar bij haar aankomst in het huis ontdekken ze dat haar vader, de heer des huizes, vermoord werd. Helemaal spannend wordt het pas als alles erop wijst dat de moordenaar nog in huis is. Is het iemand van buitenaf? Of weet één van de dames er meer over?

Suzon neemt samen met haar jonger zusje Cathérine (Daphne Paelinck) de zoektocht in handen. Ze wonen nogal afgelegen en met de sneeuw is de stad moeilijk te bereiken. Ook heeft de moordenaar de telefoonlijn doorgeknipt en de poort geblokkeerd. Hulp halen zal dus niet meer lukken. Al een geluk heeft Cathérine veel detective romans gelezen zodat ze toch een beetje ervaring heeft. De hoofdverdachte voor hen is de zus van hun vader, Pierrette (Daisy Thys). Zij verdenkt op haar beurt dan weer haar schoonzuster Gaby (Anne Mie Gils). Die twee kunnen elkaars bloed wel drinken. Ook Augustine (Annik Pauwels), de zure zus van Gaby, en haar moeder “mamy” (Liliane Dorekens) staan op de verdachtenlijst. Iedereen lijkt wel een motief te hebben. Ook de huishoudster Chanel (Ann De Winne) en het kamermeisje Louise (Liv van Aelst) hebben mogelijk een dubbele agenda. Maar wie heeft het gedaan? Moeilijk te zoeken als ze allemaal een motief en alibi hebben…

We worden meegezogen in de spannende zoektocht naar de moordenaar. Deze wordt af en toe onderbroken door een streepje Franse muziek. De fantastische jukebox van dienst was Pietro Ramman achter de piano. Een leuke voetnoot was dat we hem konden zien spelen in de kamer waar de moord werd gepleegd. De opdracht om deze acht vrouwen te temmen was deze maal voor Door van Boeckel. Hij maakte hier samen met de cast en de pianist een geweldige voorstelling van. “8 femmes” is van de Franse schrijver Robert Thomas, die er in 1961 de prijs voor beste stuk voor won. In 2002 werd het zelfs verfilmd door François Ozon. Maar nu was het de beurt aan het EWT Theater in Deurne om hun versie te brengen.

Zaterdag ging de voorstelling dan ook in première en dat was alvast schitterend! Een leuk en spannend stuk met humor en muziek. Twee belangrijke ingrediënten voor puur genot! Mix daarmee nog een uitmuntende cast, een geweldige pianist en een fantastische regisseur bij en je komt tot een voorstelling om van te smullen. De cast bewees ook zomaar eventjes dat ze niet alleen konden acteren, maar ook voor vele kippenvelmomentjes konden zorgen met hun stem. Het stuk blijft tot op het einde verrassend. Als je denkt te weten wie de moordenaar is wordt je twee minuten later gewoon weer op een ander spoor gezet. Een eeuwigdurende zoektocht! Gaan ze er ooit in slagen de moordenaar te vinden? Maar wie heeft het nu eigenlijk gedaan? Eén oplossing: gaan kijken! Wij hebben alvast erg genoten van de voorstelling en kunnen het iedereen zeker en vast aanraden. De tijd vliegt voorbij en je zal wensen dat het niet zo snel gedaan is. Dikke pluim voor iedereen die eraan meegewerkt heeft!

Het EWT - theater verwelkomt je nog tot en met 18 december. Tijd genoeg om toch eens een kijkje te gaan nemen. Wees er wel snel bij want mond aan mond reclame zal de zalen snel doen vollopen!

Meer info en tickets kan je vinden op www.ewt.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: