Golden Earring effende het pad voor Level 42 die opnieuw de weg vonden naar de Brielpoort Deinze. Vrijdag 16 maart 2018 keert de Britse popband van frontman Mark King terug naar ons land met een nieuwe ‘Eternity’-tournee. Uiteraard staan de grootste Level 42-hits (‘Running in the Family’, ‘Lessons in Love’, ‘Something about You’, ‘Hot Water’ e.v.a.) op de setlijst. Tickets voor het Brielpoort concert van Level 42, op vrijdag 16 maart 2018 bestel je op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Oorspronkelijk, bij de oprichting begin jaren tachtig, heette de band 42 maar onder druk van de platenfirma bezweek mede-oprichter en frontman Mark King alsnog om de naam te wijzigen naar Level 42. King was eerst drummer, maar toen de band er niet meer in slaagde om de rekeningen te betalen voor de terugreis naar Engeland tijdens hun eerste tournee, werd hij verplicht om z’n drumstel te verkopen. King schakelt over naar bas omdat de band inmiddels een drummer had gevonden. Hij ontwikkelde een percussieve stijl met integratie van de left hand slap, waardoor hij als eerste bassist ter wereld erin slaagde om de onmogelijke 1/32e noot te spelen. De platenfirma verplichtte Level 42 om de instrumentale nummers van zang te voorzien. De combinatie Mark King en Mike Lindup (keyboard) ligt nog steeds mee aan de basis van het succes van Level 42. De samenzang van King met de tweede falsetto stem van Mike zorgt nog steeds voor het tijdloze jazzfunk-geluid van de band.

Met 14 studioalbums, 7 live albums, 6 verzamelaars is million-seller Level 42 nog steeds één van de meest succesvolle Britse popbands allertijden. De band scoorde 18 Top-40 hits waarvan de meesten in de jaren tachtig. En na 38 jaar muziekgeschiedenis hebben Mark King en z’n gasten er nog steeds ongelofelijk veel zin in. “Eind 2016 hadden we 37 concerten gedaan in Europa. Het werd in 2017 nog straffer met een succesvolle Japanse tournee en 27 festivalpodia waar we stonden. Rusten staat in 2018 niet op het programma, integendeel. Nét omdat we het zo plezant vinden, ons zo goed amuseren trekken we op ‘Eternity’-tournee die ons op vrijdag 16 maart 2018 brengt naar de Brielpoort Deinze. Een prachtige concertzaal waar onze muziek helemaal tot z’n recht komt. We zijn straks op tour met blazers die onze bezetting uitbreiden en waardoor ‘Lessons in Love’, ‘Something about You, ‘Leaving me Now’ en uiteraard ‘Running in the Family’, net als ‘Hot Water’ beter uitkomen. De fans gaan niet weten wat ze horen want net als wijn rijpen en evolueren wij waardoor onze liedjes beter dan ooit binnenkomen.”

Tickets voor het Level 42 concert, op vrijdag 16 maart 2018 in de Brielpoort Deinze kan je bestellen op www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Level 42
Datum: 
16 maart 2018
Locatie: 
Brielpoort Deinze

Reservatie:

Meer over