Artmann, een uit de hand gelopen kunstwerk/merk van het kunstenaarsduo Leroy+Leroy, nodigt Vlaanderens meest populaire zanger uit om een eigen collectie schilderijen te ontwerpen.

Eerder dan naar iets nieuws te zoeken in het plastische veld, dat in de kunst intussen ver uitgeput is, creëert Leroy+Leroy “Artmann”, een prêt-à-porter kunstmerk. Artmann boetseert aan het systeem, niet aan de kunst zelf.

Bestaande concepten als galerij, kunstenaar, publiek, bedenker, uitvoerder, worden door elkaar gehaald. Artmann is een kunstwerk dat fungeert als reflectie op het gehele kunstsysteem, het in vraag stelt en zelfs ondermijnt.

Met Artmann’s “B d R-tst” (be the artist) wordt de positie van de traditionele kunstenaar in vraag gesteld. Leroy+Leroy laat een creatief persoon, een niet-beeldend kunstenaar, een reeks ontwerpen voor schilderijen maken.

Artmann nodigt voor de volgende tentoonstelling Gorki frontman Luc De Vos als Bd R-tst uit om éénmalig een eigen collectie schilderijen te ontwerpen.

Luc De Vos ging gedurende twee weken op stap met een digitaal toestel. Hij fotografeert wat hem opvalt en fascineert. Het resultaat is een geslaagde reeks van merkwaardigheden.

In overleg met Leroy+Leroy worden de foto’s bijgewerkt. Artmann brengt ze vervolgens op doek.

Uit deze kruisbestuiving ontstaat een reeks originele schilderijen van een buitengewone artistieke waarde.

Op 26 mei 2006 stelt Artmann de werken voor in aanwezigheid van B d R-tst Luc De Vos. De Vernissage van Luc De Vos is op Vrijdag 26 mei 2006 om 19h00.

De expositie loop van 27 mei tot 11 juni. Dagelijks is het open van 13h00 tot 18h00.

En ook nog van 12 juni tot 24 september maar dan enkel zaterdag & zondag van 13h00 tot 18h00.
De expositie is gesloten van 17 juli t.e.m 13 augustus

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: