De nieuwe single van LEEZ heet Toxic Lullaby en het is de derde solosingle van de Belgische zangeres.

Toxic Lullaby gaat over een ongezonde relatie. “Zo’n relatie waarvan je eigenlijk wel weet dat het niet goed is om ermee door te gaan. En toch lukt het je maar niet om de ander los te laten”, vertelt LEEZ (Lisa van Rossem). Lisa schreef het nummer met de Nederlandse songwriter Amanda Collies en producer Bjørgen van Essen. Met Bjørgen werkte Lisa eerder samen aan haar debuutsingle Who Will Be There (it’s me), die ze in augustus vorig jaar uitbracht. In februari 2024 volgde haar tweede single If You Ever Leave Me.

Na het verschijnen van Who Will Be There (it’s me) werd Lisa, die haar sound omschrijft als ‘pure pop met een randje soul’, regelmatig uitgenodigd voor radio-optredens. Bij radiozender JOE nam ze in de eerste helft van dit jaar een coverreeks op, waarbij ze iedere dinsdag langskwam om live een cover ten gehore te brengen. Zo deed ze onder meer Dancing In The Dark van Bruce Springsteen en maakte ze een Engelse versie van Pommelien Thijs’ Ongewoon: Let You Go.

Deze zomer speelt LEEZ zo’n 25 keer met haar liveband op diverse festivals. Alle speeldata staan hier. Daarnaast treedt ze de komende tijd regelmatig op met haar broer Metejoor, waarbij ze al een aantal jaar als achtergrondzangeres op het podium staat.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over