Het is reikhalzend uitkijken naar Led Zeppelin’s 50ste verjaardag in september. Voor het zover is komt de band nog met een primeur om de honger van de fans te stillen: op 21 april brengt Led Zeppelin haar allereerste Record Store Day release ooit uit. De limited edition 7-inch single werd geproducet door Jimmy Page himself en gedrukt op gele vinyl. Het 7-inch schijfje bevat twee niet eerder gereleasete tracks die Jimmy Page eigenhandig uitkoos: de “Sunset Sound Mix” van “Rock And Roll” en de “Olympic Studios Mix” van “Friends.”

De track “Rock And Roll” biedt een extra blik in de fabelachtige “Sunset Sound Mixes” van Led Zeppelin IV. Slechts twee eerdere “Sunset Sound Mixes” werden uitgebracht, waarvan de eerste de bekende versie “When The Levee Breaks” op het originele album en als tweede de “Stairway To Heaven” mix die in 2014 werd vrijgegeven op de deluxe editie. De nog niet gehoorde “Olympic Studios Mix” van “Friends” is een akoestische versie, ontdaan van de instrumentatie van de finale mix.

Eerder dit jaar bracht Led Zeppelin al een geremasterde versie uit van hun iconische live album How The West Was Won, met extracten uit hun legendarische concerten in het Los Angeles Forum en de Long Beach Arena in 1972.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over