Leadbeaters' nieuwe EP is nu al digitaal te beluisteren en komt in het najaar uit op vinyl. Het Amsterdamse trio doet deze zomer nog een aantal mooie shows, waaronder een optreden op Lowlands Festival.

Leadbeaters

Na de luidruchtige scheiding van ’s lands eerste streetgrass-formatie The Pedro Delgados bleef tussen de rockende puinhopen een standvastig trio op de muzikale barricades. Gewapend met stalen snaren en geslagen uit dikke plakken lood noemden zij zich ‘Leadbeaters’. Deze drie mannen met bravoure en branie, speelden met de illusie van gelegenheid, maar timmerden al snel wekelijks aan de folk-weg. Met een rauwe mix van Amerikaanse traditionals, old time, blues, bluegrass, folk en gospel brengen de slagers een muzikale obade aan de hopelozen, de klaplopers, de armoedzaaiers, de amokmakers en de buitenbeentjes. Dat doen ze in beginsel met banjo, gitaar, contrabas en samenzang, maar hun hart, podium en ook deze EP, zijn groot genoeg voor gepassioneerde muzikale broeders.

Zo omarmen ze op deze EP Alan McLachlan (The Scene/Sjako) op slide, mandoline en piano, Donné Lafontaine op ukelele (T99) en Bone, een ouwe Pedro wiens muzikale hart nimmer stopt met ritmisch trommelen, blazen en tokkelen. Een unieke bijdrage werd geleverd door Charles Guthrie spelend op digitaal canvas voor het artwork.

Met liefde voor oud ijzer, ziel en oren zijn hier… uw Leadbeaters.

UPCOMING GIGS

  • 19 aug - Haarlem Jazz, Haarlem
  • 19 aug - Sleazefest (Pedro Delgado's) - Timboektoe, Wijk aan Zee
  • 20 aug - Lowlands Festival, Biddinghuizen
  • 27 aug - Hightide, IJmuiden Beach, IJmuiden
  • 03 sep - Polderparade - Het Cultuurgebouw, Hoofddorp
  • 16 & 17 sep - Ringbiënnale, Haarlemmermeer

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: