Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld dat jaarlijks in november plaatsvindt in Utrecht. Als gevolg van de wereldwijde pandemie presenteerde Le Guess Who? in november 2020 het nieuwe hybride evenement ON/OFF, met onder meer de lancering van een eigen online televisiekanaal.

Een belangrijk onderdeel van LGW TV was de lancering van Reports from Other Continents, waarin mensen van over de hele wereld in korte videoreportages - speciaal gemaakt voor en in opdracht van Le Guess Who? - actuele ontwikkelingen rondom kunst, cultuur en muziek in hun lokale gemeenschap delen.

Reports from Other Continents is een platform voor mensen om zelf hun verhaal te vertellen.

Het festival deelt bijzondere verhalen over wereldwijde muziektradities en nieuwe culturele ontwikkelingen normaal gesproken via concerten en optredende artiesten. Nu dat dit jaar niet mogelijk was, besloten we om contact op te nemen met ons uitgebreide netwerk van artiesten, muzikanten en kunstenaars met wie we in de loop der jaren hebben samengewerkt om verhalen uit hun lokale gemeenschappen te delen. Met 28 verschillende reportages uit alle windstreken was de respons overweldigend.

Eerste reeks Reports from Other Continents nu online
De eerste reeks van vier Reports from Other Continents is vanaf nu te bekijken via het YouTube-kanaal van Le Guess Who?.

Vanuit de Democratische Republiek Congo brengt filmregisseur, producer en mensenrechtenactivist Horeb Bulambo Shindano verslag uit over de traditionele folkoptredens die muzikant Baeni Mukuba elke week organiseert als medicijn tegen een groot gemeenschappelijk trauma onder de inwoners van zijn stad Sake. In Mexico presenteert muzikant en industrieel ontwerper Hugo Hernández een showcase van Mexico's unieke muzikale landschap waarin straatverkopers een grote rol spelen. Bant Magazine werpt een blik op de moderne geschiedenis en brengt in beeld hoe grote gebeurtenissen in de mondiale geschiedenis werden gevangen in Turkse muziek. In Indonesië maakte filmregisseur Adythia Utama een videoreportage over Irama Nusantara, een non-profitorganisatie die data en informatie over Indonesische muziek archiveert en die dient als een kenniscentrum voor iedereen die nieuwsgierig is naar het muzikale verleden van Indonesië.

Meer Reports from Other Continents en andere programma’s die in première gingen op LGW TV zullen de komende weken worden gepubliceerd via het YouTube-kanaal en de website van Le Guess Who?.

Le Guess Who? publiceert videoreportages uit Indonesië, Congo, Turkije en Mexico als onderdeel van nieuw project ‘Reports from Other Continents’Le Guess Who? 2021
Le Guess Who? 2021 staat gepland voor 11 t/m 14 november. Het Utrechtse festival, dat plaatsvindt door de hele stad, presenteert muziek, film, beeldende kunst en meer in o.a. popzalen, theaters, kerken en musea. Meer info & tickets via www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over