AEAEA bestaat uit twee veelgeprezen muzikale visionairs van dit moment: Patrick Higgins en Nicolas Jaar. In 2019 presenteerde Le Guess Who? de livepremière van hun samenwerking als onderdeel van het curatorschap van Patrick Higgins tijdens het festival.

Le Guess Who? deelt nu de video-opnames van die livepremière van AEAEA, dat wordt toegevoegd aan het uitgebreide online archief met meer dan vijftig festivalopnames die gratis te bekijken en/of te beluisteren zijn.

Met een combinatie van analoge instrumenten en live digitale resampling ontwikkelt AEAEA meeslepende muzikale werelden. Tijdens het optreden samplen Higgins en Jaar elkaars composities, om die vervolgens live te verwerken in hun eigen spel. Met deze bijzondere werkwijze presenteren ze een nieuwe visie op moderne rituele muziek en elektro-akoestisch experiment.

De naam AEAEA is afgeleid van het gelijknamige mythische Griekse eiland waar godin en tovenares Circe woonde en waar Odysseus, volgens het epos van Homeros gevangen zat, zonder besef van tijd of historie.

Bekijk de video van AEAEA's livepremière hier

Le Guess Who? recordings

Le Guess Who? heeft de afgelopen jaren veel van zijn festivalopnames gepubliceerd via het online archiefvan het festival. In dat archief vind je audio- en/of video-opnames van o.a. Mary Margaret O’Hara, Aldous Harding, Deerhunter, Cate Le Bon, Makaya McCraven, Art Ensemble of Chicago, Beverly Glenn-Copeland, Neneh Cherry, Mount Eerie en Selda Bağcan.

Le Guess Who? 2021

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De 14e editie staat gepland voor 11 t/m 14 november 2021. Het festival presenteert een grote verscheidenheid aan muziek, film, beeldende kunst en meer, in popzalen, theaters, kerken, musea, werfkelders en pleinen door heel Utrecht. Meer info en tickets via www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over