Op vrijdag 21 januari werden in Groningen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt, de jaarlijkse vakprijs van VNPF, de brancheorganisatie voor Nederlandse poppodia en -festivals. Het internationale festival Le Guess Who? mocht daarbij een van de prijzen in ontvangst nemen tijdens een livestream als onderdeel van Eurosonic Noorderslag 2022.

Uit het juryrapport: “Le Guess Who? bleef breed en internationaal programmeren, ondanks de pandemie en de logistieke puzzel die ingewikkelder was dan ooit. Het resultaat was een veelzijdig programma dat ingegeven door de omstandigheden sinds 2 jaar ook online en dus op nog meer plekken in de wereld te volgen was. De veer- en verbeeldingskracht van het team dwingen enorm veel respect af met als climax het omgooien van het hele festival naar de nieuwe maatregelen, midden in het festivalweekend.”

De veertiende editie van Le Guess Who? vond plaats van 11-14 november 2021 in Utrecht. Midden in het festivalweekend kondigde het demissionaire kabinet echter nieuwe beperkingen aan voor culturele evenementen, wat betekende dat de organisatie van Le Guess Who? in één nacht het complete festival moest ombouwen naar een dagprogrammering voor de laatste twee dagen. Met dank aan de oneindige steun en flexibiliteit van alle artiesten, bezoekers, podia, partners en vrijwilligers, kon het vierdaagse festival op die manier toch doorgaan, in aangepaste vorm.

Andere organisaties die een IJzeren Podiumdier in ontvangst mochten nemen waren TivoliVredenburg in Utrecht en Roadburn Festival in Tilburg. In 2012, 2014 en 2019 won Le Guess Who? ook al de award voor Beste Festival bij de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren.

Le Guess Who? 2022
De vijftiende editie van Le Guess Who? vindt plaats van 10-13 november 2022 in de gehele binnenstad van Utrecht. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over