Coronaproof programma op 14 & 15 November met o.a. speciale samenwerkingen tussen broeder Dieleman & Colin van Eeckhout (Amenra) en Slagwerk Den Haag & Jameszoo

Nadat Le Guess Who? haar internationale festival eerder dit jaar moest verplaatsen naar 2021, presenteert de organisatie van 13 t/m 15 november als alternatief het hybride evenement ON/OFF: een tweeledig programma bestaande uit een driedaags online televisiekanaal en een tweedaags programma in Utrecht met Nederlandse acts op vertrouwde én nieuwe Utrechtse festivallocaties. LGW OFF presenteert tientallen kleinschalige optredens door de hele stad, grotendeels samengesteld met en door lokale en nationale festivalpartners.

Le Guess Who? hoopt natuurlijk dat het mogelijk is om LGW OFF te presenteren mid-november. Tot die tijd willen we het publiek in ieder geval graag laten zien wat we hebben gepland. Tickets voor LGW OFF gaan later in de verkoop.

LGW OFF voert bezoekers op zaterdag 14 en zondag 15 november langs bekend én onbekend LGW-terrein, met optredens op 18 Utrechtse locaties, gehost samen met 21 partners. Waar de programmering van Le Guess Who? in andere jaren een sterk internationale focus heeft, vindt de organisatie het van groot belang om juist in deze tijd een podium te geven aan Nederlandse artiesten en om lokale en nationale venues en partners te ondersteunen.

Op LGW OFF vindt o.a. de livepremière plaats van Gebroeders Dieleman van Eeckhout, een nieuw project van de bevriende muzikanten broeder Dieleman en Colin van Eeckhout (Amenra); Slagwerk Den Haag nodigt Jameszoo uit als onderdeel van hun nieuwe reeks Inviting the producer en presenteert begeleid door strijkkwartet Zapp4 een eerste verkenning van hun samenwerking; zangeres Karima El Fillali brengt onder begeleiding van leden van het Amsterdams Andalusisch Orkest een ode aan de legendarische Egyptische zangeres Oum Kalthoum. Esperanza Denswil, beter bekend als rapper, zangeres en producer Pink Oculus, geeft op LGW OFF een eerste preview van haar in 2021 te verschijnen debuutalbum. Andere optredende artiesten zijn o.a. upsammy (live), De Ambassade, Mattheis, Ronald Langestraat & Tim Koh, Arp Frique & Family en Kohhei Matsuda (Bo Ningen) & Go Kurosawa (Kikagaku Moyo).

Naast tientallen concerten zijn er ook filmvertoningen in Springhaver en Louis Hartlooper Complex, Stranded FM luistersessies, performances gehost door IMPAKT en SPRING Festival, spoken word en live poëzie door We The People..., en een speciale soundtrack van de Utrechtse muzikant R. de Selby bij de tentoonstelling De Ommuurde Stad in het Centraal Museum.

Losse tickets voor LGW OFF later verkrijgbaar
Tickets voor losse shows die onderdeel zijn van LGW OFF kosten €6 incl. servicekosten en gaan in verband met de recent gewijzigde coronamaatregelen op een later te bepalen moment in de verkoop. In verband met de recentst geldende maatregelen is er per show slechts plaats voor 30 bezoekers.

De organisatie van Le Guess Who? is zich ervan bewust dat het organiseren van een evenement in tijden van Covid-19 aandacht vereist op het gebied van publieksstromen en veiligheid. Om het bezoek aan Le Guess Who? veilig en volgens de landelijke richtlijnen te laten verlopen nemen we als organisatie de nodige maatregelen. Een actueel overzicht hiervan is te vinden op off.leguesswho.com/about/faq.

Over Le Guess Who? presenteert ON/OFF
Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Nadat Le Guess Who? haar internationale festival eerder dit jaar moest verplaatsen naar 2021, presenteert de organisatie van 13 t/m 15 november als alternatief het hybride evenement ON/OFF: een tweeledig programma voor zowel internationale als lokale bezoekers.

LGW ON is een vrij toegankelijk online televisiekanaal met o.a. de eigen productie ‘Reports from Other Continents’, waarin mensen vanuit landen over de hele wereld (waaronder Colombia, Democratische Republiek Congo, Ghana, India, Irak, Mexico en Nepal) in korte videoreportages actuele ontwikkelingen rondom kunst, cultuur en muziek in hun lokale gemeenschap delen. Het televisiekanaal wordt daarnaast deels samengesteld door artiesten die eerder op het festival speelden, onder wie Matana Roberts, John Dwyer (Thee Oh Sees), Phil Elverum (Mount Eerie), Lucrecia Dalt en The Bug. Op LGW ON zijn verder te zien: nooit eerder vertoonde live-opnames van het festival; livesessies met Nederlandse artiesten; Zoom-interviews; vrij werk van videokunstenaars; een documentaire over het festival en hoogtepunten uit het dertienjarige archief van Le Guess Who?.

Juist in de voor veel kunstenaars en muzikanten onzekere periode die Covid-19 met zich meebrengt, wil Le Guess Who? het ondervertegenwoordigde blijven presenteren door artiesten on- of offline een podium te bieden, ze de kans te geven speciale projecten te ontwikkelen en samenwerkingen aan te gaan met de partners en locaties die verweven zijn met het DNA van het festival.

Meer informatie via www.leguesswho.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over