Le Guess Who? is een internationaal festival voor avontuurlijke en vernieuwende muziek. Van 19 tot en met 22 november vinden er in de binnenstad van Utrecht ruim 150 optredens plaats, op meer dan vijftien locaties waaronder kerken, theaters en muziekzalen. De line-up bevat optredens van o.a. Deerhunter, The Notwist, Faust, Ariel Pink, Josh T. Pearson, Adrian Sherwood en een zeer bijzonder vierdaags programma gecureerd door dronegrootheid Sunn O))), met onder meer Annette Peacock, Julia Holter, Bennie Maupin en Magma.

Volkskrant Artist Talks
Het festival kondigt nu gratis toegankelijke Artist Talks aan in samenwerking met de Volkskrant. Artiesten die worden geïnterviewd zijn jazzsensatie Kamasi Washington, die eerder samenwerkte met Herbie Hancock, Lauryn Hill en Snoop Dogg en onlangs zijn indrukwekkende debuutalbum The Epic uitbracht; Britse postpunkpioniers The Pop Group en Braziliaanse psychedelische rockband Os Mutantes, die van invloed waren op de muziek van Beck, David Byrne en Kurt Cobain. Deze artiesteninterviews vinden plaats in festivallocatie RASA op zaterdag 21 en zondag 22 november.

Le Guess Who? Filmprogramma
Le Guess Who? is verheugd om zijn eerste filmprogramma aan te kondigen, met aangrijpende documentaires en portretten van optredende artiesten in Louis Hartlooper Complex. Dit programma bevat vertoningen van Bob and the Monster, over Bob Forrest’s levensbedreigende worsteling met verslavingen en zijn transformatie tot een van de meest invloedrijke en controversiële drugs counselors van Amerika; They Will Have To Kill Us First, over de Malinese desertbluesband Songhoy Blues en hun strijd nadat moslimextremisten muziek hebben verbannen in Mali; plus verschillende films waarin festivalcurator Sunn O))) aan bod komt, inclusief What Difference Does It Make?, een documentaire over de uitdagingen van het leven van muziek, met o.a. Sunn O)))’ Stephen O’Malley, Brian Eno, Erykah Badu en Flying Lotus.

Evenals de Artist Talks is het filmprogramma gratis toegankelijk. Voor meer info en tijdschema’s, zie de festivalwebsite www.leguesswho.nl.

Meer gratis toegankelijke programmaonderdelen
Le Guess Who? 2015 kent meer gratis toegankelijk programma dan ooit, waaronder ‘Introducing’: een project in verschillende festivallocaties op vrijdag 20 november met optredens van o.a. Hooton Tennis Club, Hop Along, Chantal Acda, Black Oak en Terzij de Horde.
Le Mini Who? presenteert het beste uit de Nederlandse underground gedurende twee middagen op het festival en cultmarkt Le Bazarre vindt plaats op de Neude op zaterdag 21 november. Op donderdag presenteert Club 3voor12/Utrecht vier veelbelovende Utrechtse bands in dB’s. Le Gig Poster is een internationale zeefdrukposterexpositie met 45 ontwerpers uit de hele wereld. Deze expo is dagelijks gratis te bezoeken in TivoliVredenburg tijdens het festival.

Tickets

Tickets voor Le Guess Who? 2015 zijn nu verkrijgbaar via www.leguesswho.nl. Vierdaagse passe-partouts zijn beschikbaar voor € 110,-; dagtickets voor donderdag kosten € 27,50 en kaarten voor vrijdag, zaterdag en zondag zijn € 37,50 (exclusief servicekosten).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over