Robin Van Zwam

De meesten kennen Laura Tesoro van haar zangcarrière die begon bij haar deelname aan The Voice van Vlaanderen waar ze runner-up werd in de finale. In 2016 mocht ze voor ons land naar Eurosong. Nadien was Laura niet meer weg te slaan van de televisie als presentatrice of zangcoach in The Voice Kids. Maar voor ze bekend werd bij het grote publiek was ze al gekend bij de trouwe VTM-kijker. Tussen 2012 en 2014 nam ze in Familie de rol van Charlotte op zich. Vandaag kan u Laura bewonderen in de musical 40-45 in de rol van Sarah. Deze musical is echter niet haar debuut in het musicalwereldje. Eerder stond ze al in musicals als Annie en Domino. Dus dat Laura schitterde in 40-45 komt niet als een verrassing!

Op een ingetogen en serene manier kon ze het publiek helemaal inpakken met haar vertolking als Sarah Liebman. Ze wisselt de rol af met Clara Cleymans, Nathalie Meskens en Liesbeth Roose. Maar de jonge Laura Tesoro (immers nog maar 22) moet zeker niet onderdoen voor deze kleppers van dames. Ook wanneer er gezongen wordt klopt het volledige plaatje. Laura en zingen in het Nederlands: het heeft iets. Haar articulatie en geloofwaardigheid komen bij mij beter binnen dan tijdens haar Engelstalige hits. Het is merkbaar dat Laura zicht thuis voelt op de musical-scene.

Tijdens haar première werd ze bijgestaan door niemand minder dan James Cook die sinds begin januari de rol vertolkt van Louis Segers (afwisselend met Jonas Van Geel en Michiel De Meyer). James zou James niet zijn als hij tijdens zijn uitvoering er niet in zou slagen het publiek te doen lachen. Die dynamiek en energie in combinatie met de fragiele vertolking van Laura zorgden voor een mooie samensmelting van deze personages. Bewijs daarvan is het mooie nummer “Blijf bij mij” dat de twee voor een eerste maal samen voor het grote publiek mochten zingen.

De muziek van deze prestigieuze musical werd trouwens gecomponeerd door Will Tura en Steve Willaert. De liedteksten werden geschreven door Allard Blom. Andere ras-acteurs die meespeelden in 40-45 tijdens de première van Laura waren onder andere Jelle Cleymans (Staf Segers), Line Ellegiers (Marie, verloofde van Staf), Herbert Flack (Mr Leon, verzetsleider), Lucas Van den Eynde (Emiel, vader van Louis en Staf) en Ann Tuts (Anna, moeder van de twee broers).

Bijzondere vermelding nog voor Jelle Cleymans die tijdens het zingen van het nummer “Alles gebroken” te kampen had met een technisch defect. Een van de rijdende tribunes haperde en zijn scene liep daardoor anders dan gepland. Aan zijn performance deed dit echter geen afbreuk en Jelle was niet uit zijn lood te slagen. Het nummer greep bij de keel en kon het publiek doen genieten zonder dat dit invloed had op het stuk.

Als u zelf nog zin hebt om deze geweldige musical te zien, er zijn nog altijd kaarten beschikbaar via https://40-45.live/. Op de site kan u ook opzoeken wie wanneer welke rol speelt. Wist u trouwens dat deze musical ondertussen recordhouder is? Met reeds meer den 565.000 verkochte tickets overstijgt deze spektakel-musical alle verwachtingen en records!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: