De voorbije weken organiseerden Rode Neuzen Dag en de Vlaamse overheid de Instagram Live-sessies ‘Hoe is’t?’. Duizenden jongeren lieten hun stem al horen via de vragenlijst en de twee live-sessies met Julie Van den Steen en Sam De Bruyn. In de laatste live, op woensdag 24 juni om 17u via de Instagram van Rode Neuzen Dag, staat Laura Tesoro klaar om met jongeren te praten over hoe het met hen gaat. Ze blikt vooruit naar de zomer en beantwoordt alle vragen over eenzaamheid en de vakantie. En dat doet ze niet alleen, want zoals elke week schuiven er ook heel wat bekende gezichten, influencers en experts mee aan, waaronder Remco Evenepoel. Hij maakt speciaal voor Rode Neuzen Dag tijd vrij om exclusief in interactie te gaan met jongeren en al hun vragen te beantwoorden.

Laura Tesoro: “We staan aan de vooravond van de zomervakantie. De stress waarmee jongeren te kampen kregen door de onduidelijkheden rond school en hun examens, is gelukkig wat gaan liggen. Maar de zomer… die gaat deze keer voor iedereen anders zijn. Geen optredens, geen festivals, een zomer die we niet snel zullen vergeten… Een reden te meer om in deze laatste live-sessie van Rode Neuzen Dag nog eens écht het woord te geven aan alle jongeren, al hun vragen te beantwoorden en te proberen om iedereen met zoveel mogelijk ‘goesting’ de zomer in te sturen!”

Ook Remco Evenepoel, Average Rob, Steffi Mercie en Nour & Fatma beantwoorden vragen van jongeren

Tijdens de Instagram Live-sessie staat ook het 20-jarige supertalent Remco Evenepoel, van Deceuninck-Quick-Step, paraat om vragen van jongeren te beantwoorden. Als topwielrenner is hij het gewoon om om te gaan met stress en onzekerheid. Hij deelt op woensdag zijn advies met jongeren. En ook Sarah Bal - psychologe en gedragstherapeute bij kinderen en jongeren van de Universiteit van Gent - staat standby om gericht advies te geven. De focus ligt hierbij op eenzaamheid en hoe jongeren een waardevol contact kunnen onderhouden met hun gezin en vrienden.

Aangezien het een atypische zomer wordt met minder reizen en de afgelasting van festivals en andere massa-evenementen, schotelt Rode Neuzen Dag jongeren morgen ook enkele ultieme anti-verveeltips voor. En daarvoor schieten influencers als Average Rob, Nour & Fatma en Steffi Mercie mee te hulp.

Met de tool ‘Iedereen ok?’ voor jongeren de zomer in

Naar aanleiding van de eerste Instagram Live sessie over stress en angst met o.a. Professor Elke Van Hoof (VUB), lanceert Rode Neuzen Dag samen met Elke Van Hoof de gratis online interventietool 'Iedereen ok?'. Deze online interventietool kan jongeren helpen om zich kalmer te voelen en te blijven functioneren. Het is een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan om jongeren weer in de ‘ok-zone’ te brengen. Deze tool is vanaf morgen, woensdag 24 juni, te vinden via het boostpakket op rodeneuzendag.be.

Hoe is 't? Laat het nu al weten en stuur je vragen door

Om zo gericht mogelijk aan de slag te gaan en zoveel mogelijk verhalen aan bod te laten komen, kunnen jongeren nu nog steeds een korte vragenlijst invullen via rodeneuzendag.be. Ze kunnen hun boodschappen of vragen ook sturen via Whatsapp naar het nummer 0456/21.58.41 of via mail naar hoeist@rodeneuzendag.be. Maar zeker ook tijdens de sessie op woensdag kunnen er live vragen worden gesteld. Jongeren bepalen bovendien zelf hoe ze alles volgen: actief of anoniem.

Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius die het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren als doel heeft, wil er zeker ook in de nasleep van de coronacrisis zijn voor alle jongeren. Dit mede dankzij de steun van de Vlaamse Overheid en zorgenvoormorgen.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: