Disney+ heeft vandaag onthuld dat FX's "Shōgun", de langverwachte 10-delige serie, op dinsdag 27 februari in première gaat op Disney+ met de eerste twee afleveringen. Nadien volgt wekelijks een nieuwe aflevering. Disney+ heeft vandaag ook nieuw beeld voor "Shōgun" onthuld. De officiële trailer is hier beschikbaar.

"Shōgun", een originele bewerking van James Clavells bestseller, speelt zich af in Japan in het jaar 1600 aan het begin van een eeuwbepalende burgeroorlog. Producer Hiroyuki Sanada schittert als Lord Yoshii Toranaga die voor zijn leven vecht nu zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen. Wanneer een mysterieus Europees gestrand schip wordt gevonden in een nabijgelegen vissersdorp, komt de Engelse kapitein, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), met geheimen die Toranaga kunnen helpen de machtsbalans te doen kantelen en de invloed van Blackthorne's eigen vijanden te vernietigen - de jezuïetenpriesters en Portugese kooplieden. De lotsbestemmingen van Toranaga en Blackthorne raken onlosmakelijk verbonden met hun vertaalster, Toda Mariko (Anna Sawai), een mysterieuze christelijke edelvrouw en de laatste van een onteerde familielijn. Terwijl ze haar heer dient in dit beladen politieke landschap, moet Mariko haar nieuwe vriendschap met Blackthorne zien te verzoenen met haar toewijding aan het geloof dat haar gered heeft en haar plicht aan haar overleden vader.

"Shōgun" heeft een veelgeprezen Japanse cast, ongeëvenaard voor een Amerikaanse productie, met onder anderen Tadanobu Asano als Kashigi Yabushige, een beruchte achterbakse en nauwe bondgenoot van Toranaga; Hiroto Kanai als Kashigi Omi, de jonge leider van het vissersdorp waar Blackthorne's schip werd gevonden; Takehiro Hira als Ishido Kazunari, een machtige bureaucraat die Toranaga's grootste rivaal is; Moeka Hoshi als Usami Fuji, een weduwe die een nieuw doel moet vinden te midden van de strijd van haar heer; Tokuma Nishiokaals Toda Hiromatsu, Toranaga's vertrouwde generaal en beste vriend; Shinnosuke Abe als Toda Hirokatsu ("Buntaro"), Mariko's jaloerse echtgenoot; Yuki Kura als Yoshii Nagakado, de brutale zoon van Toranaga met een sterk verlangen om zichzelf te bewijzen; Yuka Kouri als Kiku, een courtisane die doorheen Japan bekend staat om haar kunst; en Fumi Nikaido als Ochiba no Kata, de gerespecteerde moeder van de erfgenaam die er alles aan zal doen om een einde te maken aan Toranaga en zijn bedreiging voor de macht van haar zoon.

"Shōgun" is gemaakt voor televisie door Rachel Kondo & Justin Marks. Marks is showrunner en uitvoerend producent naast Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca en Kondo. De serie wordt geproduceerd door FX Productions.

Dankzij gebruiksvriendelijk ouderlijk toezicht biedt Disney+ een familievriendelijke kijkervaring. Voor de gemoedsrust van ouders en verzorgers kunnen abonnees toegangslimieten instellen voor meer volwassen content en profielen aanmaken die beveiligd zijn met een toegangscode, naast de bestaande Kinderprofielen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over