Natalia, Bart De Pauw en Koen Wauters namen de voorbije 3 weken vol spanning plaats op de Lang Leve… -troon. Op dinsdag 24 september 2013 is het de beurt aan de koning van de Dance. Regi is gewaarschuwd. Of toch niet…

Het succes van deze DJ, producer en Milk Inc. frontman kent voorlopig geen grenzen. Hij tourt de wereld rond, stapelt de MIA en TMF-awards op, en krijgt elk publiek in no-time op zijn hand: of dat nu in een discotheek, in een nokvol Sportpaleis of op de wei van Werchter is. Dankzij Lang Leve… komen we via host Jonas Van Geel te weten hoe het allemaal begon: met de eerste ‘klankskes’ uit zijn eerste Atari-computer en zijn eerste ‘demo’. Met zijn eerste optreden in discotheek Illusion en zijn strijd binnen de Limburgse muziekscene.

Ook wat er daarna gebeurde wordt uitvoerig onder de loep genomen: hoe kwam kapster Linda Mertens nu precies bij Milk Inc. terecht? Waar liep het fout tussen het artistieke Deus en het populaire Milk Inc.? Hoe kwam Regi op Rock Werchter terecht? Wat heeft hij met koeien? Hoe veroverde hij het hart van Elke Vanelderen en hoe moesten ze in godsnaam beginnen aan de tafelschikking met al die BV’s op hun fel gemediatiseerde huwelijk? Een nietsvermoedende Regi geeft én krijgt zelf antwoord op deze en vele andere vragen.

Het zal de trouwe Tegen de Sterren Op kijker niet verwonderen dat Jonas Van Geel voor deze aflevering zelf in de huid kruipt van één van zijn populairste alter ego’s. Chris Van Espen schittert andermaal stilletjes in de achtergrond als Regi’s vriend & stille Milk Inc. bezieler Filip Vandueren en Clara Cleymans mag als Elke Vanelderen natuurlijk niet ontbreken aan Regi’s zijde.

Maar de kersen op de taart komen deze week uit onverwachte hoek. Zo transformeert Bert Gabriëls (Stand-upcomedian / Zonde van de Zendtijd) voor de gelegenheid in een lekker arrogante Tom Barman (Deus), Jeroen Van Dyck is Mauro Pawlowski en we zien ook een straffe Walter Baele opduiken als dance-goeroe avant la lettre Maurice Engelen (Praga Khan) en als Regi’s vader Jean.

Maar het is vooral Regi’s ex-vriendin Karen Damen die de show steelt als een verrassend echte Linda Mertens.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: