In zijn spitse, geestige en soms een beetje stoute entertainmentshow Lang Leve, ontving host Jonas Van Geel niet minder dan 10 iconische landgenoten om hen op een wel erg bijzondere manier te vieren. De gasten in kwestie maakten de tongen los en vertelden amusante weetjes over zichzelf, maar dankzij Jonas werden zij ook geconfronteerd met zaken en beeldmateriaal waar zelfs zij niet van op de hoogte waren…

In de 2de en laatste compilatie-aflevering blikken we tot slot van alle festiviteiten terug op de strafste en opmerkelijkste studiomomenten én filmpjes van Regi, Christoff, Jacques Vermeire, Bart Peeters en Tom Waes.

Alle 5 alter ego’s van de centrale gasten in deze compilatie worden ‘ larger than life’ vertolkt door klasbakken Guga Baul (Jacques, Tom) en Jonas zelf (Regi, Bart, Christoff). We herbeleven niet alleen Regi’s zoektocht naar een nieuwe zangeres en naar succes op de wei van Werchter, maar ook de soundmix- en showbizzschool perikelen van Christoff, de Tomtesterom- en Het Geslacht De Pauw-avonturen van Tom Waes, het opmerkelijke huwelijk van Jacques met zijn Eva en zijn al even verrassende openhartigheid over ‘zijn’ miljard. En hoe zat dat nu ook alweer met Bart Peeters’ historische ontmoeting met Bono van U2?

Vergeten we vooral de kersen op de taart niet, want wekelijks ging Jonas in duet met een gelegenheidsartiest tijdens de verrassende Lang Leve-liedjes waarmee elke viering werd afgesloten.

André Hazes Jr. bracht met ‘Zeg maar niets meer’ een ode aan zijn vader én aan zijn goede vriend Christoff . Jacques Vermeire kreeg dan weer een heus kozakkenkoor op zijn dak. De onnavolgbare Paul Severs bracht met ‘Zeg eens Waesje’ een ferme knipoog naar gelegenheids schlagerzanger Tom Waes en Amaryllis Uytterlinden beroerde Bart Peeters haast tot tranen in een akoestische versie van ‘Poolijs’. Maar top of the bill waren ongetwijfeld de valse en de échte Linda Mertens die ‘Elke & Regi’ bezongen, helemaal in Frank Sinatra stijl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over