‘I’m Fine’, de nieuwe single van Lady Linn, is de voorbode van een nieuwe “trilogie”, een reeks van drie EP’s, waarvan de eerste in het voorjaar van 2022 verschijnt.

Deze EP’s – ‘I’m Fine’, ‘Sea of Trees’ & ‘Nocturne’ - zullen elk hun eigen verhaal vertellen. Naast de unieke stem van Lady Linn – haar instant herkenbare bijzonder rijke, warme stemgeluid – spint er zich ook nog een andere rode draad doorheen de 3 EP’s: Linn kan haar diepe affiniteit met de jazz, de soul en elektronische dance niet verbergen, en ook tekstueel zijn er verschillende leitmotive; alle songs zijn vanuit haar persoonlijke ervaring geschreven. Lady Linn is een songwriter die steeds vanuit emotie werkt, en dat voel je: de tederheid binnen het gezinsleven, de melancholie, het genieten van het alleen zijn in de natuur, en (niet onbelangrijk) de magie van de dansvloer.

Daarnaast zit er ook een duidelijke evolutie in de trilogie. De arrangementen gaan van een sober, uitgepuurd quasi helemaal elektronisch geluid van de JX-03 van Linn op de eerste EP met mooie bijdrages van Gustaph en Gregory Frateur en producer Frederik Segers naar een vollere klank van full band met de dromerige en warme analoge synths van Joris Caluwaerts, naar een organische, energieke sixties klank met glansrol voor haar partner en bassist Filip Vandebril en partners in crime : The Magnificent Seven, Frederik Heirman als arrangeur en Jan Chantrain aan de knoppen.

Op die eerste EP ‘I’m Fine’ is het nog even wachten maar de titelsong verschijnt nu als eerste single. Hierover vertelt Linn: "Ik heb dit lied geschreven, in mijn keuken met enkel mijn JX-03 synthesiser en computer bij de hand, improviserend, op een moment dat ik diep geraakt was door de vreselijke manier waarop vele mensen gedwongen werden afscheid te nemen van het leven en hun geliefden, namelijk alleen en geïsoleerd.
Wanneer degene die gaat de achterblijvers troost door hen te vertellen: I’m fine, wordt het een lied van hoop en aanvaarding, een rustgevend lied van liefde, of niet, want we kunnen nooit zeker weten wat de ander echt voelt op dat moment.”

Ze wilde deze song brengen met Gregory Frateur (frontman van Dez Mona), met wie ze een instant muzikale connectie voelde toen ze samen tourden met ‘Murder Ballads’. Door de song samen te vertolken krijgt deze nog meer diepgang en intensiteit. De melancholie in zijn stem in combinatie met de warme stem van Lady Linn zorgt voor kippenvel.

Luister naar 'I'm Fine' HIER
Bekijk de video van 'I'm Fine' HIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over