Vrijdagavond 1 mei, dag van de Arbeid, maar tevens dag van sfeer en gezelligheid op het Labadoux Festival 2015. Labadoux blijft het uitstralen na al die jaren, een plek aan de brug waar men elkaar nog de hand drukt aan de toog en écht plezier maakt.

Yevgueni pakt het publiek vrijdagavond in vanaf de eerste nummers, leadzanger Klaas Delrue had er véél zin in en van de koude buiten is binnen niet veel meer te merken.

Bart Peeters danst nog steeds als een onbezonnen twintiger op de boxen voor het podium en zou maar al te liefst skydivend het publiek induiken. Hij voert de sfeer op tot 150%, maar kan ook pakkend en rustgevend uit de hoek komen met een nummer als ‘dicht bij mij’. Rebelleren kan ook met de protestsong tegen de dieetcultuur, ‘konijneneten’. Het publiek rebelleert volmondig mee.

Naast deze 2 rasartiesten was nog zoveel meer om van te genieten: Fiddler’s Green, Barluath,De Wilfrieds en moaten, Hat Fitz & Cara, Sons of Racketeer, DJ M’sieur, Crock, Bothan, Les Bandits de Belle Vue, Revere, Goedgemutst, Peter Doran, Motivoloco, Ron Janluai.

Labadoux festival loopt nog tot en met zondag 3 mei. Een festival om niet zomaar voorbij te rijden. Welke dresscode voor het festival? Alternatief, winterse of zomerse kleding? Kijk naar het weerpraatje op www.labadoux.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: