Genomineerd voor ‘Beste Breakthrough Festival’ op de Red Bull Elektropedia Awards en gehost op één van de meest unieke stages in de festivalwereld! Voltage Festival is helemaal klaar om zich met deze derde editie stevig op de festival kaart te plaatsen. Voor het eerst zal Voltage Festival, dat plaatsvindt op de machtige Transfo site in Zwevegem, twee volwaardige festivaldagen aanbieden. Je kan er zowel op zaterdag 29 als zondag 30 juli terecht voor twee stages met een vooruitstrevend programma. De ticketverkoop loopt als een trein en het wordt zowiezo al de grootste editie tot nu toe. Wie er niet kan bij zijn, kan het event twee dagen lang LIVE volgen op Slash9 TV.

Voltage Festival is een productie van Ohm VZW. Voor het festival liet Ohm hun oog vallen op de indrukwekkende gewezen elektriciteitscentrale, Transfo, in het West-Vlaamse Zwevegem. Een plek die door zijn uitstraling, geschiedenis en karakter bij heel wat mensen tot de verbeelding spreekt. Zo werd Transfo in 2014 opgemerkt door Eén voor de opnames van de wel bekende serie Bevergemdie daar grotendeels werd opgenomen en dit jaar, wegens groot succes, werd heruitgezonden op Canvas. En nu dus elektronische beats op de plaats van één van de populairste series van de nationale zenders.

Het terrein wordt onder handen genomen door drie ‘contemporary artists’ nl. Willem Boel, Sophie Depraetere en Tom Vanopakker. Zij gaan oud ijzer en ander industriëel ‘afval’ een tweede leven geven door het een functie te geven op het festival. Naast de al indrukwekkende omgeving, zal de bezoeker dus ook zijn ogen de kost kunnen geven aan de inkleding. De mainstage, onder het elektriciteitsnet, wordt de blikvanger van dit jaar. In 2016 werd hij nog met groot succes geïntroduceerd én meteen gebombardeerd tot één van de meest unieke stages in de festivalwereld.

Voltage 2017 zal terug vertrouwd aanvoelen, maar toch op veel vlakken anders zijn. Eerst en vooral gaan ze voor twee volle festivaldagen waarbij er telkens van 13u tot 23u. kan gedanst worden. Het aantal stages wordt teruggeschroefd van vier naar twee maar de mainstage wordt wel een aanzienlijk stuk groter.

Dit jaar worden de stages gehost door vier concepten: Ohm zelf, Rimbu, het Duitse ‘From Another Mind’ en Cultus, een side project van Ohm dat zich meer focust op house. Alle vier hebben ze duidelijk hun strepen verdiend binnen de elektronische scene en een grote schare fans achter zich weten te verzamelen. Vooral de echte muziekliefhebbers die weten wat de ‘sound’ van de toekomst is. De line-up van Voltage is dan ook een vooruitstrevend programma dat verschillende publiekslievelingen omvat als Extrawelt van Sven Väth’s Cocoon familie of John Gaiser en Matador van Richie Hawtin’s M-nus label maar ook heel wat namen die bij het grote publiek minder bekend zijn maar wel duidelijk aan een opmars bezig zijn en die je binnen een paar jaar ongetwijfeld op alle grote podia zal aantreffen. We denken onder meer aan Fur Coat die in 2015 op nummer 66 binnenkwam in de Resident Advisor Top 100 van beste dj’s na releases op Damian Lazarus’ Crosstown Rebel label. Of de Duitse La Fleur die al een Boiler Room sessie met Richie Hawtin en Dubfire mocht draaien en recent platen tekende op het Berlijnse Watergate label en Sven Väth’s Cocoon label. OfMonoloc die op een hele reeks toonaangevende labels produceert gaande van Chris Liebing’s CLR en Dystopian tot Innervisions en Soma Records.

Verwacht je ook aan heel wat live-werk op Voltage Festival, van de grote bovengenoemde: Extrawelt, Gaiser en Matador tot de Amerikaan 138, de Engelse Ansome & Ossian en het Duitse Somewhen. Binnen een cultuur van vooral dj’s kan dit tellen. Ook onze eigen AMyn brengt zijn Moodfamily tracks LIVE.

Want op Voltage is er ook veel aandacht voor talent van eigen bodem: van Goldfox en Phara tot Ode Maen & Massaar, Pilose tot TWAN.

Voltage Festival wordt het festival van de verwondering, zowel op muzikaal vlak als op vlak van locatie en inkleding. Neem gerust een kijkje op de site als je nog meer over de artiesten wil te weten komen of kom gewoon langs en ontdek ze zelf!

Wie wil kan op de camping overnachten en wie geen zin heeft om veel materiaal mee te sleuren, kan een vooropgezette, waterdichte ‘cardboard’ tent reserveren. Met andere woorden , op Voltage is alles voorzien om iedereen een prachtige festival ervaring te bezorgen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over