De familiemusical ‘Doornroosje’ van Music Hall en Van Hoorne Entertainment was vorig jaar de start van een mooie nieuwe traditie: een vrolijke en kleurrijke sprookjesvoorstelling tijdens de Paasvakantie voor alle kinderen, ouders en grootouders.

‘Doornroosje’ was een groot succes, en ‘Assepoester’ lijkt nu al dezelfde weg op te gaan. Met de kaartenverkoop gaat het sneller dan een razende pompoenkoets en om aan de grote vraag te voldoen, zijn extra voorstellingen aan het speelschema toegevoegd. In Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt gaat Assepoester op zoek naar haar droomprins.

Een sprookjesachtige cast

De rol van de koning zal vol overgave gespeeld worden door Peter Thyssen. Hij speelde bij tal van theatergezelschappen en schreef verschillende stukken, waaronder 'David & Fons'. Zijn regie 'Eefje van Donkerblauw' werd bekroond met het Koninklijk Landjuweel voor figurentheaters. Op televisie zag je Peter in series als 'Niet voor Publicatie', ‘Thuis', 'Stille Waters', ‘Halleluja' en 'Wat nu weer?', ‘Wittekerke', ‘Dennis', en ‘Matroesjka’s'.

Sinds 1999 is Peter zeer regelmatig te zien of te horen in diverse Studio 100-producties. In de 'Samson & Gert Kerstshow' speelde hij Sponky en professor Roetsjoek én van 2005 tot 2013 was hij de man achter Samson zelf.

De rol van Govert, de stiefbroer van Assepoester, zal in goede handen zijn bij Nordin De Moor. Hij won een Vlaamse Musicalprijs voor beste bijrol als Patsy in ‘Spamalot’ en was naast het ensemble vaak te zien in de rol van Lord Farquaad in ‘Shrek, de musical’. Nordin verleent ook zijn medewerking aan ’14-18’, waarin hij geregeld te zien is als Deprez. Andere voorstellingen op zijn palmares zijn onder meer ‘Oliver!’, ‘Annie’, ‘Grease’ en ‘Beauty and the Beast’. Hij speelde ook de rol van Smee in de UK-toer en de productie van Singapore van 'Peter Pan, The Never Ending Story'.

Britt Lenting studeerde af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam. Ze speelde verschillende hoofd- en bijrollen in o.a 'Hairspray', 'Footloose', 'Legally Blond', 'The Little Mermaid', maar begon haar carrière in 'Assepoester' als gemene stiefzus. In deze versie van het sprookje zal ze de rol van de stiefmoeder vertolken. Naast de musicalwereld heeft Britt ook veel ervaring als zangeres. Ze was o.a lead-solist bij Aida Cruises, doet voice-over-opdrachten, schrijft eigen liedjes en heeft ze haar eigen theatershow 'Letterlijk en Figuurlijk'. Ook geeft ze theaterworkshops.

3 weken geleden maakten we al Anne Van Opstal (Assepoester), Thomas Van Goethem (Prins Victorian), Helle Van Der Heyde (Godelieve), Charlotte Campion (Priscilla) en Ianthe Tavernier (Goede Fee) bekend.

Over 'Assepoester, de sprookjesmusical'.

Assepoester moet van haar stiefmoeder al het vuile werk opknappen. Op een dag kondigt de koning een groot bal aan, waarop de prins een meisje zal uitkiezen om mee te trouwen. Van haar stiefmoeder mag Assepoester niet naar het bal, maar de Goede Fee tovert voor haar een prachtige baljurk en een oogverblindend paar glazen muiltjes. Maar veel tijd om het hart van de prins te veroveren, heeft ze niet. Om klokslag middernacht is de toverspreuk uitgewerkt...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Assepoester
Datum: 
Van 4 tem 25 april 2015
Locatie: 
Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt

Reservatie:

Meer over