De organisatie van het gratis strandfestival Festival aan Zee (27 en 28 april 2019) in De Panne maakt de laatste lading namen bekend met enkele indrukwekkende toppers: de Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig, legende Paul Michiels van Soulsister, The Clement Peerens Explosition, Omdat Het Kan Soundsystem en Ambrazar. Opmerkelijk: de groep De Jeugd Van Tegenwoordig speelt op Festival aan Zee hun enige Belgische voorjaarsfestival. Tijdens de zomerperiode staan ze exclusief op Pukkelpop. De eeuwig jonge Paul Michiels neemt de festivalbezoekers mee in zijn muzikale oeuvre en houdt zeker halt bij Soulsister. Verder is de line-up van de Belfius Beach Boutique, de tent met lokaal talent, volledig af. Op de affiche van het gratis familiefestival Festival aan Zee stonden al o.a. Laura Tesoro, Kapitein Winokio, 2 Fabiola, Shizzle Le Sauvage, OT en Mooneye.

De Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig is dé headliner van zaterdag 27 april 2019. Opmerkelijk: de groep speelt op Festival aan Zee hun enige Belgische voorjaarsfestival. Tijdens de zomerperiode staan ze exclusief op Pukkelpop. Bas Bron, Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn ons muzikaal gezien al meer dan tien jaar te slim af. Ieder album van De Jeugd Van Tegenwoordig is toonaangevend, levert hits en zorgt al vijftien jaar voor uitverkochte clubtours. Dat DJVT een fenomeen is, dat was duidelijk vanaf 'Watskeburt?!' (2004) te horen was op de radio. De single knalde binnen twee weken door naar de eerste plek van de hitlijsten en het woordenboek werd een woord rijker.

Inmiddels heeft DJVT alle zalen van Nederland en België plat gespeeld, op alle festivals gestaan en zingt het publiek graag hun radiohits mee: 'Sterrenstof', 'Get Spanish', 'Hollereer'... Vorig jaar leverde DJVT maar liefst twee albums af, hun zevende en achtste al. Op 'Luek' staat de heerlijke spellingsoefening 'Manon', op 'Anders (Different)' doen ze het soms eens in het Engels. Deze show van De Jeugd Van Tegenwoordig is voor veel mensen nu al hét feestje van 2019.

Levende legende Paul Michiels verdiende al in de jaren 80 zijn muzikale strepen op binnen- en buitenlandse podia met de succesvolle formatie Soulsister, samen met zijn kompaan Jan Leyers. Monsterhits "The Way to Your Heart", "Through Before We Even Started" en "Tell Me What It Takes" kenden internationaal succes. Ook zijn solonummers zitten in het algemene geheugen van het Vlaamse publiek. Daarom werd Paul Michiels in 2006 opgenomen in de Radio 2 Eregalerij voor een leven vol muziek, twee jaar daarna werd "The Way to Your Heart" opgenomen in de Radio 2 Eregalerij van Vlaamse Klassiekers. In het VTM-programma "Liefde Voor Muziek" blies hij iedereen omver met zijn prachtige stemgeluid. Op Festival aan Zee neemt de eeuwig jonge Paul Michiels je mee in zijn muzikale oeuvre, geruggesteund door een fantasische live band.

Eindelijk komt het legendarische The Clement Peerens Explosition nog eens richting kust! Het tumultueuze trio bestaat uit de meesterlijke zanger en poëet Clement Peerens (AKA Hugo Matthysen), de wild wervelende bassist Aertbeliën Sylvain (AKA Ronny Mosuse) en de betoverende drumdiva Lady Dave (AKA Aram Van Ballaert). Deze parodiegroep ontstond in het iconische radioprogramma Het Leugenpaleis en dook regelmatig op in de spin-off tv-reeks Het Peulengaleis. Het trio heeft een gigantisch repertoire aan memorabele hits, vol diepgang en emotie. 'Vinde gij mijn gat', 'Boecht van Dunaldy', 'Boormachien'...

Er is niets dat het muzikaal wonderkind Omdat Het Kan Soundsystem niet kan of wil mixen. Met deze ingesteldheid werd hij bekroond tot resident DJ bij Studio Brussel tijdens de bekende filefuiven. Ook stond hij al op Rock Werchter en Camping Kitsch Club. Sinds kort kaapt hij met Average Rob de ether met het Stubru-programma "Boitlyfe". Omdat Het Kan Soundsystem is "chaud".

Deze eigenzinnige Brugse knapen speelde vorig jaar in de Belfius Beach Boutique, op Festival aan Zee 2019 krijgen ze de eer om op te treden in de Mainstage. Ambrazar bouwde een repertoire op van folkmuziek, gebaseerd op hun vriendschap, liefde voor muziek en enthousiasme. Door jarenlang te trainen in kroegen, cafés en concertzalen zijn ze helemaal op elkaar ingespeeld. Laat je meeslepen door deze Brugse wervelwind.

Line-up Belfius Beach Boutique volledig

Festival aan Zee geeft loktaal talent kansen in de Belfius Beach Boutique. De podiumplekken werden bepaald via een wedstrijdparcours, opgezet door Dranoeter vzw en jeugddienst De Panne. Meer dan 150 bands, soloprojecten en DJ's schreven zich via de website Vi.be in! Van deze inzendingen selecteerde de deskundige jury 32 acts die doorgingen naar de 2 live preselecties in jeugdhuis De Planke (De Panne). Uiteindelijk zijn dit de winnaars die je tijdens Festival aan Zee 2019 aan het werk ziet op het podium in de Belfius Beach Boutique: Triple R, JLNTRX, Mendre, IBBS, Vulgar Vow, Juniper, The Flashbacks, Unlock Dialogue, Exception, The Black Gasolines, MAANBAR en West Corner Brass Band!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: