Deze week worden de laatste wedstrijden in de groepsfase van de Champions League gespeeld. Morgen, op dinsdag 6 december, spelen Benfica en Napoli een rechtstreeks duel in Lissabon om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Een dag later, op woensdag 7 december, neemt een puntenloos Club Brugge het op tegen Kopenhagen, dat wel nog kans maakt om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

BENFICA - NAPOLI OP DINSDAG 6 DECEMBER OM 20.15

Op dinsdag 6 december neemt Benfica, de ploeg met één van de grootste supportersclubs ter wereld, het op tegen Napoli, het team van de populaire Rode Duivel Dries Mertens. Het wordt een rechtstreeks duel voor kwalificatie, want ook Beşiktaş, dat momenteel derde staat in groep B, kan zich nog kwalificeren voor de volgende ronde in de Champions League. Zowel Benfica als Napoli hebben acht punten. In de heenmatch won Napoli overtuigend met 4-2 tegen de Portugese landskampioen.

Dirk Deferme en Marc Degryse zorgen voor het commentaar tijdens de wedstrijd. Tom Coninx krijgt gezelschap van analisten Jan Boskamp en Gilles De Bilde in de studio. Daarnaast zijn er bij Q2 ook samenvattingen van de andere wedstrijden van die speeldag te zien.

CLUB BRUGGE - KOPENHAGEN OP WOENSDAG 7 DECEMBER OM 20.10

Voor Club Brugge is het Champions League-verhaal over, al willen deze campagne niet met nul punten afsluiten. Ze willen deze campagne niet met nul punten afsluiten. Kopenhagen heeft wel nog een kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde, als ze winnen van Club Brugge. In de heenmatch won Kopenhagen van Club Brugge met 4-0. Toch put Club Brugge moed uit hun sterke tweede helft op Leicester City.

Jelle Vossen (Club Brugge) na de vorige wedstrijd tegen Leicester City: “Dit is weer een zure nederlaag. Met het vroege tegendoelpunt kregen we al meteen het minst gunstige scenario. Na de rust was er meer geloof in eigen kunnen, al bleven we jammer genoeg weer met lege handen achter. Anderzijds moeten we ons optrekken aan die tweede helft, want we brachten Leicester City toch serieus aan het twijfelen.”

Het wedstrijdcommentaar is van Jan Dewijngaert en Gilles De Bilde. Jan Ceulemans en Aad De Mos analyseren samen met Tom Coninx de wedstrijd in het Jan Breydelstadion. Daarnaast brengt Q2 ook samenvattingen van de andere wedstrijden van die speeldag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over