De derde en tevens laatste festivaldag op Cirque Magique was een groot succes! 5.000 festivalbezoekers maakten er samen een memorabele dag van. Over het hele weekend kwamen maar liefst 14.000 mensen een dansje wagen in Ledegem! De meest opmerkelijke bezoekers waren echter gisteren van de partij: de allerkleinsten van 5 tot 12 jaar waren uitgenodigd in een speciaal voor hen ontworpen gebied: Kids Magique. Ook voor de oudere deugnieten was er alweer genoeg animatie en muziekplezier voorzien. Aan het hoofd van het muzikale programma stond niemand minder dan de Zwitser/Chileen Luciano die met zijn minimalistische sound het Cirque Magique-publiek wist te betoveren.

Cirque Magique opende gisteren om 12 uur gratis de deuren voor enkele honderden opmerkelijke bezoekers; jonge (b)engeltjes van 5 tot 12 jaar! Niemand op aarde houdt meer van de intriges en het spektakel van magie dan kinderen, en Cirque Magique zorgde er zondag voor dat de kleintjes een speciale tijd op het festival konden beleven. De organisatie gelooft sterk dat onze kinderen, de kleine deugnieten, de toekomst zijn. Daarom riepen ze "KIDS MAGIQUE" in het leven. Het is een oogverblindende miniatuurversie van het festival. De kinderen konden dansen en spelen van 12u tot 18u en kregen mogelijk hun eerste kennismaking met de magische festivalwereld.

Ook de oudere bengeltjes werden opnieuw verwend op Cirque Magique. Net zoals op zaterdag konden de kampeerders de dag starten met een yoga sessie op de camping. De bezoekers die op krachten wilden komen om ook de derde festivaldag gedenkwaardig te kunnen afsluiten, konden relaxen in de chill area die voorzien was van een zwembad, ligzetels, een cocktailbar, hangmatten, … Ook konden de festivalgangers op het festivalterrein zich laten verwennen door professionele massagetherapeuten.

Daarbovenop waren er ook heel wat unieke kraampjes in de chill area. Zo kon je bij “Lucid” terecht om je eigen kledij te laten pimpen. Bij“A Pulleke” uit Antwerpen en “Valo Design” uit Finland kon je dan weer zelfontworpen kledij shoppen. Er was ook een make-up tent waar je jezelf in het thema van Cirque Magique kon laten opmaken door een gespecialiseerd team van de “Tomvmakeup Academy”. De durvende diehard fans konden bij Ben'Ink Tattoo Convention” het originele Cirque Magique-logo laten tatoeëren, eigen ontwerpen waren natuurlijk ook een optie.

Cirque Magique is en blijft natuurlijk een muziekevent. En dat nam de organisatie wel héél serieus. Zelfs aan het kleinste kamertje, wat in dit geval een Dixi-toilet is, werd er muziek gespeeld. Toilet Dj’s van dienst waren Lebawski, René Opsedee, Lauwie & Quikness én Grandmaster Flush, die laatste verdient van ons de award voor beste toilet DJ-naam!

De liefde van je leven ontmoet op Cirque Magique? Proficiat! Dolverliefde koppeltjes konden op het festivalterrein onmiddellijk in het huwelijksbootje stappen. Er was namelijk een trouwkapel aanwezig waar alle geliefden konden trouwen, gevolgd door een trouwceremonie! En voor de afterparty hoefden de gasten ook niet ver te gaan!

Naast de toilet Dj’s stonden er ook nog een heleboel nationale en internationale artiesten op de line-up. Op de Kaleidoscope-stage konden we genieten van melodic summervibes, gebracht door onder andere Konstantin Sibold, Roman Flügel en Mano Le Tough. Op de Circodrome-stage overheersten de retro tunes gebracht door Marko De La Rocca B2B Phi Phi, CP, Zolex en nog veel meer. Op de Imaginarium-stage barstte het feest helemaal los tijdens de set van Luciano, die werd voorafgegaan door een noemenswaardige set van niemand minder dan Mathias Kaden. De immens populaire Monika Kruse, die vorig jaar trouwens ook op de line-up stond, had de eer het Imaginarium-podium af te sluiten. En dat deed ze op een meer dan voortreffelijke manier!

Om 00.30 uur stopte de muziek op het festivalterrein. Tijdens het prachtige vuurwerk werden de Cirque Magique-fans duidelijk emotioneel. Het driedaagse festival zit erop, en nu is het heel hard uitkijken naar 2, 3 en 4 augustus 2019 om het 5-jarig bestaan van Cirque Magique te vieren!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over