Het verhaal van Gainsbourg

Sinds ze in 1985 oog in oog stonden, is Rudolf Hecke gepassioneerd door Serge Gainsbourg. Hij begon een zoektocht naar alles wat over de mens en de artiest geschreven is. Dat resulteerde in het swingend geschreven boek: ‘Gainsbourg’, dat al veel losmaakte in onze lokale muzikantenwereld.

Rond en vanuit dit grootse boek zetten niemand minder dan Eric Melaerts, Piet Van den Heuvel [Bart Peeters, Clouseau] en Ad Cominotto [Arno, Stijn Meuris] samen met auteur Rudolf Hecke het muziektheaterproject ‘L’ AMOUR MONSTRE – het verhaal van Gainsbourg’ op. MUZIEK, want songs en sferen van Gainsbourg domineren de voorstelling.

THEATER, want de bizarre, meeslepende en choquerende anekdotes uit het ongelooflijk verlopen leven van Gainsbourg passeren de revue. Het boek komt tot leven. Gainsbourg komt tot leven. Als ‘ange mystique’ duikt de prille zangeres Lien Morris op, 'sensuelle et sans suite...’ Deze voorstelling is geen ‘ode aan’, geen luchtig ‘coverprogramma’, geen ‘concert’, maar een enthousiast totaalconcept, een wervelwind die door het bizarre leven van de getormenteerde Gainsbourg raast, onderweg verteerd door de hevigste emoties, flamboyante liefdesaffaires, onwaarschijnlijke mediastunts en spitante seksschandalen. Duistere maar ook bloedgeestige verhalen en anekdotes die de ziel blootleggen van een groot artiest die zijn eigen destructieve weg ging, maar op dat donkere pad vooral ontroering en schoonheid naliet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
L'Amour Monstre
Datum: 
30 november 2013
Locatie: 
De Singer, Rijkevorsel

Reservatie:

Meer informatie
Meer over