Nadat K.ZIA in 2020 voor het eerst met een depressie worstelde, begon ze aan een reis van zelfontdekking en spirituele herverbinding. Kintsugi Heart - een knipoog naar de Japanse pottenbakkerspraktijk waar ze gebroken stukken repareren met gouden lijm - symboliseert het omarmen van gebreken en littekens mooier tevoorschijn laten tonen.

Eveneens verscheen deze ochtend de video van titeltrack Kintsugi Heart als première op focus.knack.be. De EP bevat de eerder verschenen singles Riseen Love Is.

Luister nier naar Kintsugi Heart EP

Onlangs was K.ZIA nog te gast bij Ayco op Radio 1 waar ze een intiem interview gaf over haar mentaal welzijn en een prachtige versie bracht van haar single Love Is. Ook bij BRUZZ liet ze horen hoe krachtig ze het nummer kan brengen.

Openingsnummer Love Is vertelt het verhaal van verliefd zijn en de ander uitnodigen om los te laten en zich over te geven aan de emoties. Hold Onverwijst naar het gevoel van er storm op komst is. Pressure en Rise zijn de tegenpolen van elkaar; de ene vertelt het verhaal van diep in de put te zitten terwijl de andere duidt op het vinden van licht in de duisternis.

In Trust vertelt K.ZIA het verhaal over het opnieuw leren vertrouwen op jezelf en het herwinnen van kracht. Tot slotte gaat Kintsugi Heart over de mooie aspecten in het leven en dat onze littekens ons maken tot de persoon die we nu zijn. K.ZIA - "Deze EP is de erkenning van een tijd van diep verdriet, het accepteren, het uiten en het genezen ervan. Het is een reis door liefde, strijd, duisternis, introspectie, groei en licht. Het is de laatste verwerking van mijn depressie en het wondermiddel om een nieuwe te voorkomen."

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over