“Super vet om op Mundial te spelen…..  alleen heel erg spijtig dat we Coely niet zullen horen. Ze heeft een geweldige stem. We hopen dat we volgend jaar samen met haar op 1 podium staan." Aldus Utrechtse hiphoplegende DJ DNA. Hij heeft de Zuid-Afrikaanse rappers bFAKE en EJ von Lyrik naar Nederland gebracht. “Beastie Boys meets the Prodigy met een Zuid-Afrikaans sausje!”  bFAKE aka PinKi n daBruin zijn twee muzikale halfbroers uit de Zuid-Afrikaanse CapeFlats (een van de meest gewelddadige buurten ter wereld) die een dolend bestaan leidden, totdat ze vorig jaar DJ DNA (Arjen de Vreede) tegen het lijf liepen. De magische samenwerking die volgde, mondde dit jaar uit in onder meer een internationale tour als supportact van Jack Parow onder de noemer ‘DJ DNA prsnts Kaapstad meets Kytopia’. Op het podium met één van de beste female MC’s van deze planeet. EJ von Lyrik is volgens Chuck D. (Public Enemy) één van de top 5 female MC’s van deze planeet. Na het zien van EJ’s performance riep hij uit in een talkshow: “MAN! EJ von Lyrik she blew my skull away!”.

Arjen de Vreede is een internationaal opererende DJ (DJ DNA en DJ Donotask) en pionier op het gebied van hip hop, house en cross over. Hij is medeoprichter en scratcher van Urban Dance Squad en speelde onder meer met El Zombie, Stuurbaard Bakkebaard, Kyteman en André Manuel’s Dancing Dollekamp. Hij brengt Kytopia (Kyteman Orchestra toetsenist Niels Broos en percussionist Frank Wienk, Sam Jones (bas gitaar), Alex del Prado (gitaar) en Joost Wesseling (drummer) en Kaapstad (De Zuidafrikaanse halfbroers bFAKE aka PinKi n daBruin) samen. EJ von Lyrik de mega tallentvolle zangeres en MC met diepe soul stem maakt het plaatje compleet.  Zaterdag 28 juni van 14.55 tot 15.45 gaat het dak van de Wagenmakerij eraf.

Donderdag 26 juni kreeg de organisatie van Festival Mundial te horen dat de Belgische festivalkoningin Coely een blindedarmontsteking heeft opgelopen en hierdoor niet kan optreden op Festival Mundial. 'Balen dat Coely niet kan komen. We wensen Coely heel veel beterschap, hopelijk is ze er volgend jaar weer bij.' Maar in DJ DNA prsnts “Kaapstad meets Kytopia denkt de organisatie een te gekke vervanger gevonden. “Dit is echt Mundial waardig. Dit soort projecten horen op Mundial thuis. Dit is resultaat van 27 jaar Mundial, jonge artiesten die elkaar opzoeken en een nieuwe sound creëren” Aldus creatief directeur en programmeur Erwin Schellekens.  

Festival Mundial is één van de kleurrijkste festivals van Nederland en vindt plaats op 27, 28 & 29 juni 2014 in de Spoorzone Tilburg. Een 3-dagen kaartje voor Festival Mundial kost € 30,-, 2-dagen Festival Mundial kost € 27,50 en je betaalt € 17,50 euro voor één dag. Drie overnachtingen op de Mundial City Camping kost € 37,50 p.p. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ben je van plan om naar Festival Mundial te komen, koop dan op tijd je kaarten. Er is een beperkte capaciteit en Festival Mundial 2013 was volledig uitverkocht. Kijk voor meer informatie opwww.festivalmundial.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Festival Mundial
Datum: 
7, 28 & 29 juni 2014
Locatie: 
Spoorzone Tilburg

Reservatie:

Meer over