Op dinsdag 11 april en woensdag 12 april staat er opnieuw Europees topvoetbal op het programma bij Q2 met de heenronde van de kwartfinales van de UEFA Champions League. Morgen, dinsdag 11 april, neemt Barcelona het in Turijn op tegen Juventus. Overmorgen, op woensdag 12 april, wordt de klepper tussen Bayern München en Real Madrid gespeeld.

Barcelona vestigt record met 10e kwartfinaleplek op rij

Na een mirakelzege in de achtste finales van de Champions League wist Barcelona zich voor de 10e keer op rij te plaatsten voor de kwartfinales ten koste van Paris Saint-Germain. De Catalanen konden een 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd rechtzetten. Juventus haalde het van Porto en is ondertussen in eigen huis maar liefst 21 Europese wedstrijden ongeslagen. Beide ploegen speelden 2 jaar geleden ook al de finale tegen elkaar. Juventus verloor toen met 1-3. Barcelona kon wel nog nooit winnen op het terrein van de Oude Dame.

Het wedstrijdcommentaar is van Peter Morren en Marc Degryse. Tom Coninx nodigt Gilles De Bilde en Aad de Mos uit aan de analistentafel. Er is ook een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en AS Monaco.

De meest gespeelde UEFA-wedstrijd: Bayern München - Real Madrid op woensdag 12 april om 20.15

Bayern München was duidelijk een maatje te sterk voor Arsenal in de vorige ronde. De Duitsers wonnen 2 keer overtuigend met 5-1. In de kwartfinales staan ze nu oog in oog met titelverdediger Real Madrid, dat het Napoli van Rode Duivel Dries Mertens opzij schoof. Beide clubs stonden al 22 keer tegenover elkaar. De wedstrijd is zo de meest gespeelde wedstrijd in de UEFA-geschiedenis. Real Madrid verloor nog geen enkele wedstrijd in de Champions League dit seizoen. Kan Bayern hier verandering in brengen?

Jan Dewijngaert en Gilles De Bilde zorgen voor het wedstrijdcommentaar. De analisten in de studio zijn Jan Boskamp en Marc Degryse. Er is ook een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Leicester City.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over