Kursaal Oostende opende deze avond hun nieuwste creatie Studio 100 Aan Zee voor pers en genodigden. Vanaf morgen, vrijdag 8 juli, is het langverwachte zomerproject toegankelijk voor het grote publiek.

ONGEZIEN

Studio 100 Aan Zee is een unieke combinatie van de nieuwe Studio 100 Belevingsexpo en de succesvolle K3 Immersive Bootcamp.

Gwen Nys, Adjunct Directeur Kursaal Oostende: Het Kursaal heeft een lange traditie van expo’s tijdens de zomermaanden. Dit jaar verbreken we alvast ons eigen record qua meest verkochte tickets in voorverkoop. Dit is echt ongezien. De ambities van Studio 100 Aan Zee liggen dan ook hoog: we mikken op 50.000 bezoekers die de komende maanden afzakken naar de kuststad.

BELEVINGSEXPO & K3 IMMERSIVE

​​Plop, Bumba, K3, Mega Mindy, Samson & Marie, Piet Piraat en nog vele andere Studio 100-figuren nemen jong en oud mee doorheen de rijkgevulde geschiedenis van Studio 100 in de Studio 100 Belevingsexpo. Bezoekers genieten van de leuke en verrassende belevingsexpo waar ‘fun’ en ‘doen’ centraal staan. Decors, kostuums, weetjes, doe- activiteiten,… de expo biedt puur plezier voor de hele familie. Bovendien is er ook de unieke Studio 100 Aan Zee-strip, speciaal getekend in het kader van deze expo én enkel deze zomer te verkrijgen in het Kursaal.

Naast de Studio 100 Belevingsexpo is ook de K3 Immersive Bootcamp één van de trekpleisters in de badstad. Zing en dans door de wervelende ruimtes met 360° projecties, volg de aanwijzingen van je idolen en treed in de voetsporen van een echt K3’tje. De K3 Immersive Bootcamp liep afgelopen maanden succesvol in Antwerpen waar het tienduizenden bezoekers trok richting de Meir. Wegens het succes in Antwerpen verhuist de productie deze zomer dus naar de kust.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Het is vandaag een belangrijke dag voor onze jarenlange samenwerking met Kursaal Oostende. Dit is veruit de grootste partnership die we ooit samen opgezet hebben. Er is hard gewerkt door beide teams aan Studio 100 Aan Zee en we zijn dan ook bijzonder tevreden met het resultaat. We hopen dan ook dat het publiek massaal de weg vindt naar deze twee unieke ervaringen”

BREED LOKAAL DRAAGVLAK

Dat het concept aanslaat, blijkt ook uit de extra acties die overal in de stad ontpoppen en blijk geven van een breed en lokaal draagvlak. Zowel Toerisme Oostende als het Feest- & Cultuurpaleis surfen mee op het project.

Toerisme Oostende organiseert komende zomer enerzijds een Studio 100 Aan Zee-zoektocht doorheen de binnenstad (inclusief 10 lokale handelaars die betrokken worden in de zoektocht), alsook viermaal een Meet-’n-Greet met Studio 100-figuren in het pop-up-theater van deelgemeente Mariakerke. Shoppingcentrum Feest- & Cultuurpaleis daarentegen wordt partner van Studio 100 Aan Zee en opent gedurende diezelfde zomermaanden een heus Pop-up Ballenbad als onderdeel van de Studio 100 Aan Zee-zoektocht.

Bart Tommelein, Burgemeester Stad Oostende: “We voelden het enkele maanden geleden al: het wordt een fantastische zomer. Met Studio 100 Aan Zee bieden we opnieuw een topattractie aan die tienduizenden bezoekers naar de kust zal lokken. Ik ben fier dat Kursaal Oostende en Studio 100 opnieuw de handen in elkaar slaan voor dit project”.

Peter Craeymeersch, General Manager Toerisme Oostende & Directeur Kursaal Oostende: “Studio 100 Aan Zee is uitstekend nieuws voor de honderdduizenden toeristen deze zomer maar in het bijzonder ook voor onze lokale handel en horeca, die ongetwijfeld mee kunnen genieten van dit succes. De toeristische en economische impact zal enorm zijn. We kijken uit naar een mooie zomer vol ontspanning en plezier in onze badstad”.

PRAKTISCH
Van 08/07/2022 tot en met 04/09/2022
Dagelijks van 10u00 - 18u00 (laatste bezoeker 17u00)
Tickets: www.kursaaloostende.be

PRIJZEN
€26 - Combiticket Studio 100 Belevingsexpo + K3 Immersive Bootcamp
€16 - Studio 100 Belevingsexpo
€16 - K3 Immersive Bootcamp
Kinderen < 2 jaar - gratis

Groepen vanaf 20 personen kunnen contact opnemen via hallo@kursaaloostende.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: