Het vaccinatiecentrum in Mechelen wordt sinds vandaag opgesmukt met enkele Vlaamse topwerken. Het gaat om monumentale schilderijen van grote meesters als Valerius De Saedeleer, Oscar Verpoorten en Gustave Van De Woestyne. Als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Mechelen kwam Hans Bourlon op het idee om de wachttijd na de vaccinatie aangenamer te maken door enkele schilderijen van Het Kunstuur tentoon te stellen in de Nekkerhal. Mensen kunnen zo op een zeer laagdrempelige manier kennismaken met kunst.

De werken zijn vanaf vandaag te zien tot en met woensdag 21 juli.

Hans & Joost Bourlon, initiatiefnemers Het Kunstuur: "We zijn blij dat we op deze manier kunst uit een belangrijke periode op een heel toegankelijke manier naar het grote publiek kunnen brengen, net zoals we dat ook doen met Het Kunstuur"

Alexander Vandersmissen, burgemeester Mechelen: “Ik heb eerder al enorm genoten van Het Kunstuur in de Heilige Geestkapel. Nu brengt Het Kunstuur een selectie van topwerken tot in het vaccinatiecentrum.
Een unieke wachtverzachter. Een prikkelende blind date tussen kunst en een nieuw publiek. Zo blijft Mechelen inspireren, zelfs op onvermoede plekken.”

Jan Simons, coördinator vaccinatiecentrum Mechelen: “Het is een mooie, laagdrempelige tentoonstelling geworden, maar ook zeer impressionant. De werken komen in de grote wachtruimte zeer goed tot hun recht. Een knappe tentoonstelling van Belgische kunstenaars in combinatie met je prik naar de vrijheid, je zou voor minder naar de Nekkerhal komen!”

Het Kunstuur
Het Kunstuur stelt topwerken tentoon uit de periode 1880 - 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Rombouts toren. De eerste tentoonstelling was goed voor meer dan 30.000 bezoekers en momenteel is ook de tweede tentoonstelling te zien.

Het Kunstuur is een privé initiatief van Hans en Joost Bourlon.

Alle info vind je via www.hetkunstuur.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over