Op 20 maart 2015 wordt Kris De Bruyne 65 jaar. Kris De Bruyne is een van Vlaanderens bekendste singer-songwriters. Een rasmuzikant die rock zingt, maar jazz denkt. Nooit eerder groef hij zo diep naar de roots van zijn inspi- ratie. Hij vertelt openhartig over het ontstaan van zijn songs en brengt een selectie van zijn beste liedteksten.

Het was Wannes Van De Velde die de jonge debutant ontdekte. In juni 1968 nam De Bruyne zijn eerste single op: Klein Klein Kleutertje in een bluesversie. Het werd een hype. Later volgden nog tientallen mijlpalen die in het geheu- gen van de Nederlandstalige muziek gegrift zijn: De onverbiddelijke zoener, Lieve Jacoba, Tijd om te gaan slapen, Waar ik voor leef, Vilvoorde City, De letter van de wet, Je suis gaga, Amsterdam... Kris De Bruyne sloeg de brug tussen kleinkunst en rock en verwierf zo een unieke positie die tot vandaag door jong en oud gewaardeerd wordt.

‘Kris is de architect van de eenvoud die zijn stem leent aan een lied dat zegt waar het om gaat’ - Patrick Riguelle

Kris De Bruyne wordt 65 in 2015, staat 45 jaar op de planken, speelde 1001 concerten en bracht 250 songs en 17 albums uit. Een ideaal moment om dit alles te vieren!

Kris De Buyne & de platenrelease van het oeuvre van zijn muzikant- broer Koen De Bruyne

Mei 2015 verschijnt het complete jazz-oeuvre van Koen De Bruyne – broer van Kris en kunstenaar Joost – met “Here comes the crazy man” (1974), plus de nooit eerder vrijgegeven studio-opnamen “Games” en “Four grand piano improvisations”. Koen was een begenadigd toetsenist en componist die als sessie- en podium- muzikant zijn stempel drukte op heel wat Belgische albums in de jaren 70/80.

Kris vond thuis in zijn muziekarchieven de mastertapes van ‘Games’ en ‘Improvisations’ en coördineerde de productie van de 2 x cd en 2 x vinyl-releases, in opdracht van het Belgische platenlabel “Sdban”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over