Oudste én allernieuwste liedje van de band in gelimiteerde uitgave beschikbaar.

Speciaal voor Record Store Day brengt Krezip een vinyl single uit met unieke versies van hun allerlaatste single 'Lost Without You' en hun alleroudste nummer 'In Her Head'. Voor deze uitvoering is gebruik gemaakt van een bijzondere direct-to-disc studio techniek. De gelimiteerde vinyl single is vanaf aanstaande zaterdag 13 april verkrijgbaar via alle bij Record Store Day aangesloten platenzaken.

Direct-to-disc

Speciaal voor deze vinyl single is gebruik gemaakt van de direct-to-disc opnametechniek in de Artone Studio van Record Industry, de enige vinyl fabriek van Nederland. Bij deze ouderwetse techniek wordt een live sessie opname ter plekke direct op vinyl gesneden, zonder nabewerking of mixage. Het is voor het eerst dat repertoire van de band op vinyl beschikbaar is. “In de tijd dat wij muziek uitbrachten met Krezip was vinyl helemaal niet aan de orde voor een band als Krezip. Alles verscheen op CD. Nu is het 2019, zijn we weer bij elkaar en is vinyl weer alive and kicking”, aldus Jacqueline Govaert, zangeres van de band. 'In Her Head’ namen we in 1999 op met Oscar Holleman voor onze allereerste demo-CD Run Around. Voor deze speciale Record Store Day release leek het ons mooi om naast ons allernieuwste liedje ook één van onze favoriete oudste liedjes op te nemen.”

Record Store Day

Tijdens Record Store Day veranderen de winkelvloeren van meer dan 100 onafhankelijke platenzaken door heel Nederland in verschillende podia met meer dan 250 optredens van ruim 100 artiesten. Bovendien verschijnen op Record Store Day zeer exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Dit unieke evenement vindt wereldwijd plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken, in 23 landen verspreid over Europa, Amerika, Azië en Australië en is hiermee het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld.

Comeback

Krezip brak in het jaar 2000 door na een optreden op Pinkpop waarna heel Nederland en België verslingerd raakten aan de superhit ‘I Would Stay’, die in beide landen de koppositie in de hitlijsten haalde. In de jaren daarna bracht de band meerdere albums uit en scoorden ze meerdere grote hits. In 2009 besloot de band te stoppen en gingen de bandleden ieder hun eigen weg. Afgelopen januari kondigde de Nederlandse band Krezip aan eenmalig terug te keren voor een optreden op Pinkpop en drie concerten in de Ziggo Dome. Tevens brachten ze een nieuwe single uit ‘Lost Without You’, die inmiddels bovenaan de hitlijsten prijkt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: