Kreator

Zoals je allicht al weet, proberen we elk jaar een zo divers mogelijke affiche samen te stellen. De nadruk ligt vooral op ontdekkingen en eclecticisme en we geven een prominente plaats aan metal, iets wat lang niet het geval is op andere Europese festivals. We zijn blij te mogen melden dat programmatie van de Cannibal Stage op zondag 20 juni ongeveer rond is! Hier enkele namen om al een voorsmaakje te geven van de verwoesting die ons te wachten staat.

Kom dan, als je durft!

Kreator, één van de pioniers van de Duitse Trash Metal, doet ons een groot plezier door naar het festival te komen. De groep viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan, 13 albums op hun actief en ontelbare concerten. Brutaal & gewelddadig... het Dour-publiek zal er niet onbewogen onder blijven.

Ze worden vergezeld van het Californische Death Angel waarvan het laatste album "The Dream Calls For Blood" in 2013 uitkwam. Wie dacht om wat rustig te struinen door hun tuin van Eden, zal bedrogen uitkomen.

Naast Duitsland en de Verenigde Staten, is ook Groot-Brittanië vertegenwoordigd. Sylosis laatste album "Monolith" dateert uit 2012. Na de doortocht van deze Trash / Death Metal-bende zal je weer perfect weten waar je trommelvliezen zich nu weer net bevinden.

Frankrijk heeft natuurlijk ook zijn zeg. En we kunnen wel stellen dat Loudblast weet hoe ze zich verstaanbaar moeten maken. Een nieuwe plaat is voorzien in 2014, samen met een mooie tour. Ze zullen niet onopgemerkt voorbij gaan op het Dour Festival... Dus... bang? Dan ben je misschien niet klaar voor Dour Festival. Het Plaine de la Machine à Feu zal zijn naam nooit beter waargemaakt hebben.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dour Festival
Datum: 
17, 18, 19 en 20 juli 2014
Locatie: 
Dour

Reservatie:

Meer over