KRANKk is een Belgische band die zich laat inspireren door UK Garage, Grime & Bass Music, maar wel steeds met een eigen twist. Een straf team met op de drums Thomas Geysen, op keys Aram Abgaryan en op gitaar Willem Heylen.

Hun soms donkere en/of agressieve beats en hooks versmelten met speedy raps van getalenteerde guest MC’s. Daartoe werken ze oa samen met guests & MC’s zoals Dutch Norris, Blue Samu, Miss Angel. Voor hun nieuwe single 'Crazy' werken ze samen met natuurtalent David Ngyah. (Cfr De Nieuwe Lichting).

KRANKk: “Toen we op zoek waren naar collabs voor onze nummers was David van meet af aan een duidelijke kandidaat. We waren nog maar net begonnen met het concept van KRANKk en we zochten sterke artiesten om te ‘featuren’. Op dat moment waren we net met Miss Angel de eerste ideeën van 'Like That' aan het uitwerken, maar voor een UK garage nummer dachten we direct aan David vanwege zijn affiniteit met Blues en Soul stijl, en natuurlijk zijn prachtige stem die ideaal leek in onze zoektocht naar iets nieuw. Hij ging door een donkere periode op dat moment en zocht manieren om dat in zijn muziek te verwerken. Zijn motivatie en zijn verhaal spraken ons erg aan om rond dit onderwerp een track te maken.”
“Het werd snel duidelijk dat dit nummer veel potentieel in zich had door de speciale combinatie van stijlen. De tekst waar David en KRANKk samen aan gewerkt hebben draait om liefde en kan zowel universeel als erg persoonlijk geïnterpreteerd worden. De strofes beschrijven de eenzelvigheid en het donker kantje dat in mensen naar boven komt wanneer het moeilijk gaat in het leven of alles tegen zit."

Het nummer is aan de basis kalm en verhalend qua melodie, maar met een duister kantje. De vocals zijn opgebouwd rond een pompende baslijn die je in combinatie met de swingende drums naar het refrein stuwen. Het refrein is een uithaal naar mensen die denken dat ze de touwtjes in handen hebben, maar deze macht misbruiken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over