Al sinds 2009 staat Kowzi garant voor melodische indiepoprock. Soms klinkt Kowzi rechttoe rechtaan. Soms weemoedig. Altijd met een brok zelfrelativering en een knipoog. Wie goed luistert, hoort wat invloeden opgepikt bij Eels, Lambchop, Steely Dan en The Beatles.

Tijd voor wat nieuwe Kowziness! Kowzi laat vandaag een nieuwe single op de wereld los. ‘Leave It All’ treedt Black Keys-ish uit de startblokken en klinkt opzwepend dansbaar. In concreto gaat dit nummer over de neerslachtigheid en donkerte bij een depressie. “Ik zing iemand moed in. Of: iemand zingt zichzelf moed in, iemand waar het niet goed mee gaat. Iemand die tijd nodig heeft om het alle maal achter zich te laten. Maar hoe? De donkerte laat ik open”, vertelt frontman Olaf Janssens

BIO

Kowzi is het muzikale geesteskind van Olaf Janssens. Zowel tekst, muziek als productie neemt hij voor zijn rekening. Verder bestaat Kowzi uit Brecht Decroos (drums), Bart Van Lierde (bas) en Ben Van Camp (gitaar). Al sinds hun debuut ‘The Act’ (2009) staat Kowzi voor melodische en radiovriendelijke indiepoprock. Singles ‘Ugly Head’ en ‘Come Again’ schopten het tot hoge rotatie in de playlist van Radio 1. In 2011 worden de opnames van het nieuwe album ‘Keep It Quiet’ in 2011 opgestart.

Negen jaar ligt ‘Keep It Quiet’ in de kluis. Waarom zo lang gewacht? Sommigen beweren dat het de schuld is van de titel, anderen dat er simpelweg geen tijd was voor kowziness. Die tijd is er nu weer wel! Een goede week voor de lockdown. Op 2 maart 2020 komt ‘Keep It Quiet’ uit. De focus ligt dan (gelukkig maar) al wel bij de opnames van een derde album: ‘Way To Go’, dat op 21 mei 2021 het levenslicht zal zien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over