Els Verhaeren

De derde dag van Alcatraz Hard Rock en Metal Festival begon veelbelovend. De zon scheen over Kortrijk en normaal gezien zou er geen regen vallen uit de wolken die overkwamen. Perfect weer voor een festivaldag. Een derde dag wil natuurlijk ook wel zeggen dat iedereen al wat moe is en minder goed uit zijn of haar tent geraakt. Voor de eerste band Raven was er al wat volk komen opdagen maar nog niet zo veel. Ook Carnation kreeg de Swamp maar halfvol.

De band UFO bestaat al sinds 1969, maar ze weten nog steeds hoe ze het publiek kunnen entertainen. Waarschijnlijk zullen hits zoals “Too Hot To Handle” en “Doctor Doctor” daar zeker voor iets tussen zitten. Het publiek hield de volksverhuis van Prison naar Swamp in eer en zakte daarna af naar de tent voor o.m. Carnation en Dr Living Dead. Zondag was de wei van Alcatraz goed gevuld. Dat kon je merken aan de hoeveelheid volk dat aan de Prison stage bleef hangen tussen Sacred Reich en Life Of Agony. De zangeres van Life Of Agony, Mina Caputo, heeft toch al een hele tijd geleden verteld dat ze transgender is. Toch zijn er nog mensen die haar nog niet live zagen en benieuwd waren wat die verandering teweeg heeft gebracht. Ze speelden o.m. “Love To Let You Down”, maar ook “A Place Where There’s No More Pain”. Dat laatste is eveneens de titel van hun nieuwste album dat ze in 2017 uitbrachten.

Aan de Prison stage waren daarna de fans van Trivium verzameld. In 2015 waren ze nog een van de headliners maar dit jaar stonden ze al om 17u op de line-up. Wat we dan ook een rare beslissing vonden. Matt Heafy en co brachten o.m. “Until the World Goes Cold” en “The Sin and The Sentences”. Die laatste was een splinternieuw nummer. Uiteraard kon “In Waves” niet ontbreken, een nummer waar het publiek ten volle van genoot. Doro en haar band brachten o.m. “I Rules The Ruins” en “Burning the Witches”. Ook al staat ze op een festival, Doro is er nooit vies van om ook mooie rustige nummers te brengen zoals “Für Immer”. Judas Priest’s “Breaking The Law” werd ook goed meegezongen door het publiek.

Moonspell zorgde voor een overvolle Swamp. Het Alcatraz publiek had er duidelijk zin in. Ze startten hun set met “Opium” en dat was zeer naar de zin van het publiek. Verder brachten ze nog “Raven Claw” en “Mephisto”. Als zanger Fernando Ribeiro zijn lang gewaad droeg tijdens “Vampiria”, leek hij zelf wel een vampier. Er werd duidelijk genoten in de Swamp, dat hoorde je aan de interactie met het publiek en het luide meezingen op o.m. “Alma Mater”. Eindigen deden ze met “Fullmoon Madness'. Amon Amarth stond daarna op de Prison stage. Hun decor van boten met drakenkoppen hadden ze veranderd naar een vikinghelm. Er werd veel met vuurwerk op het podium en erboven gewerkt tijdens o.m. “Death in Fire” en “Guardians of Asgaard”.

Headliner Korn had er waarschijnlijk mee voor gezorgd dat de zondag van Alcatraz was uitverkocht. Zij hadden veel licht bij en hun drummer zat hoog op podium. Openen deden ze met “Rotting In Vain”. De eerste tonen van “Falling Away From Me” deden een tevreden “oh” door het publiek gaan en werd luid meegezongen. “Shoots And Ladders” werd door zanger Jonathan Davis ingezet op doedelzak. Tijdens “Coming Undone” kregen we een “We Will Rock You” intermezzo. Het werd een geweldig Korn concert, beter dan wat we vorige keer op Graspop gezien hebben. Hier zit pit en sfeer in en je zag de mensen rondom ervan genieten. Hat werd dus een hele mooie afsluiter voor deze verjaardagseditie van Alcatraz Hard Rock & Metal festival. Op naar volgend jaar…!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over