Goele Bormans

Het komische duo met de naam Koning Triton reist deze keer de wereld rond. Achter het stuur van een Boeing 747-400 beginnen ze hun avontuur. Ze beginnen met de 30ste verjaardag van een man. Hij denkt na over het leven, de gesprekken met zijn bankdirecteur, zijn baas, de gynaecoloog van zijn vrouw en zijn geweten doen er geen goed aan. We vliegen voort naar een onderzoekskamer, twee dokters onderzoeken een vrouw met buikklachten. Maar komt dat wel goed?

Even later vinden we hen terug op de markt. Een marktkramer probeert er en keukenrobot te verkopen. Een keukenrobot zoals je hem nog nooit zag, met extra functies die je normaal niet hebt. Na hun fantastische aankoop is het tijd om een reis te boeken. Een man zoekt een dure reis met het vliegtuig. Wordt het Dubai? Of is dat toch wat te duur? Nadien brengen we een bezoekje aan de zoo. Een man haalt altijd onnozele grappen uit met zijn baas, maar blijft zijn baas zijn moppen slikken? Een dronken man strompelt zijn huis binnen, een poging om zijn vrouw niet wakker te maken ontspoort in een hevige ruzie. Hij vertrekt op wereldreis om zichzelf terug te vinden. Van Tirol, tot Spanje tot camping ‘De Regendruppel’ in Wechelterzande. Die avond wordt er juist “De regendruppel got’s talent” gehouden. Johnny waagt zijn kans maar zal hij erin slagen de jury te overtuigen? Van feesten gesproken, de mannen laten zich nog één keer volledig gaan en springen binnen in een discotheek. Na het feestje is het tijd om te bezinnen. En wat is daarvoor beter dan de Mount Everest te beklimmen? Met de hulp van Punesh slaagt de man erin het einddoel van zijn reis te bereiken. Hij is klaar om naar huis te gaan…

Wil je antwoorden op de vragen? Dan moet je zeker eens naar de nieuwe cabaretvoorstelling van Koning Triton gaan zien! Het duo bestaat uit Randall van Duytekom en Ken van Leekwyck. Samen bezorgden ze ons een turbulente vlucht maar wel de vlucht van ons leven. De sketches hangen allemaal perfect aan elkaar. De rode draad is goed te volgen, waardoor je het gevoel krijgt dat je een verhaal volgt en niet zomaar naar een samenraapsel van sketches kijkt. Elementen die terugkomen doen je wat nadenken over de voorstelling. Een man die 30 wordt en strubbelt met alles, zijn leven terug op de rails wilt krijgen en daarom nog een keer naar een discotheek gaat, nog op wereldreis wilt om dan uiteindelijk terug bij zijn start bestemming uit te komen. Een herkenbare situatie… Niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Het publiek kan zich perfect inleven in de personages. Het is een frisse voorstelling met verrassende wendingen waardoor het geen enkel moment saai wordt. De lachsalvo’s van het publiek laaiden regelmatig op. De piloten hadden ons al gemeld dat de passagiers voor turbulentie zorgden tijdens de vlucht. De stoelden trilden van het lachen. Een plezante vlucht zorgt voor een fantastische avond. Tijdens de vlucht mogen we ook genieten van een streepje muziek. Ken kan met zijn gitaar de gevoelige snaar raken. Maar God Randall draagt daar uiteraard ook zijn steentje aan bij. Die scène maakte de zaal dan ook even heel stil.

"In de wolken" bruist van creativiteit. De manier waarop er wordt gezegd dat we onze telefoon moeten uitschakelen is heel origineel. Een uitvinder die een GSM uitgevonden heeft maar heel verdrietig is als hij ontdekt dat deze al bestaat, zorgt ervoor dat we even terug gaan in de tijd. De tijd waar de GSM nog niet bestond... En zo kunnen we nog uren doorgaan... Kortom een voorstelling met alles in. Humor, emoties en een moraal in het verhaal! “In de wolken” ging zaterdag 11 februari in première in het Klokhuis. En was meteen een schot in de roos. Producent De Proefkonijnen kan fier zijn op het stuk! Voor diegene die ook graag Koning Triton wil gaan bewonderen, dat kan nog! Er zijn nog voorstelling in het Klokhuis gepland tot en met 24 februari. Snel zijn is wel de boodschap want als de verkoop even vlot gaat als de vlucht, dan ben je al bijna te laat.

Meer informatie of de vluchturen kan je vinden op www.koningtriton.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: