Naast het tweede seizoen van Koning Lou dat momenteel loopt bij VTMKZOOM, trekken de prettig gestoorde Koning Lou en zijn kompanen Dréke en Stakke dit voorjaar richting het theater. Daar zullen ze de sprookjesachtige voorstelling ‘Het Gebroken Zwaard’ brengen. Op 17 en 18 januari spelen ze in NTGent en op 7, 8 en 14 februari in de Pieter De Somer Aula in Leuven. Naast de drie hoofdrolspelers, kan de voorstelling rekenen op Evelien Bosmans en Steve Geerts. De muziek wordt live gespeeld door het 60-koppig Leuvens Alumni Orkest.

Kevin Bellemans kruipt voor de theatervoorstelling opnieuw in de rol van Koning Lou en ook Alain Rinckhout zal Dréke vertolken. Stakke zal tijdens de voorstelling gespeeld worden door Dominique Van Malder, Bert Huysentruyt kon er agendamatig niet bijzijn. Voor dit bijzondere avontuur hebben ook niemand minder dan Evelien Bosmans en Steve Geerts bevestigd, waarbij Evelien o.a. de vertelster speelt.

Tijdens de voorstelling zorgt het 60-koppig Leuvens Alumni Orkest voor live muzikale ondersteuning, onder leiding van Hans Casteleyn. Dit symfonische orkest ondersteunde vijf jaar geleden de eerste theatervoorstelling van Koning Lou: ‘Het Grote Winterprobleem’, waarna de avonturen van het drietal vertaald werden naar de VTMKZOOM-televisiereeks Koning Lou. Koning Lou is het geesteskind van Lieven Rossignol, die ook tijdens deze voorstelling tekst en regie in handen neemt.

'Het Gebroken Zwaard': het verhaal

Tijdens de voorstelling is het zoals steeds een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskens. Maar nu is die dag nog nét iets specialer: vandaag wordt de ‘Dag van het Gebroken Zwaard’ gevierd: de dag waarop de stichters van het koninkrijk – waaronder de papa van Koning Lou - feestelijk worden herdacht. Maar Koning Lou is niet echt in feeststemming en mist zijn papa, Koning Loubas, die heel lang geleden is moeten vluchten en waarvan niemand weet waar hij is, laat staan of hij nog in leven is. Koning Lou en zijn vrienden trekken naar de andere kant van de wereld op zoek naar antwoorden: langs de bruiswatervallen van Spa-tzelbrüdenbotsenknotskes, over de gele Limonadezee en het Land van Zand. De drie kameraden komen vreemde snuiters en rare wezens tegen. Maar… zal Koning Lou ook zijn papa terugvinden?

Tickets via ntgent.be en lao.be

Tickets voor de theatervoorstelling van Koning Lou in Gent op zaterdag 17 januari om 19u en zondag 18 januari om 14u en 16u30 zijn te koop via ntgent.be of via 09/225.01.01. Voor de voorstellingen in Leuven op zaterdag 7 februari om 14u of 17u, zondag 8 februari om 11u of 15u en zaterdag 14 februari om 14u of 17u kan je terecht op lao.be of via 016/32.03.40. Bekijk de spot van de voorstelling via vtmkzoom.be. Vanaf maandag 15 december kan je ook elke dag via Studio KZOOM een gezinsticket winnen.

Ondertussen kan iedereen de avonturen van Koning Lou blijven volgen in het tweede seizoen bij VTMKZOOM. Elke zaterdag om 9.50 staat er een nieuwe aflevering op het programma. Dit nieuwe seizoen kan rekenen op tal van gastacteurs als Maaike Cafmeyer, Luc Nuyens, Evelien Bosmans en Eline De Munck.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over