VTMKZOOM is trots om aan te kondigen dat Koning Filip en Koningin Mathilde op dinsdag 25 februari 2014 een bezoek zullen brengen aan de zender. Het Koningspaar zal op die dag een opname bijwonen van een aflevering van de VTMKZOOM-fictiereeks Koning Lou. Ter gelegenheid van deze heugelijke gebeurtenis, zal Studio KZOOM – waar de VTMKZOOM-gezichten dagelijks de kijkers ontvangen - in de week van 24 februari 2014 volledig in het teken staan van dat Koninklijke bezoek.

Koning Lou (gespeeld door Kevin Bellemans) kijkt alvast erg uit naar het Koninklijke bezoek: “Dat mijn vriend Koning Filip naar VTMKZOOM komt én daarbij te gast zal zijn in het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart is gewoonweg mega-fritsels! Ik heb al een cadeautje voor hem laten maken: iets heel speciaals, iets wat niemand heeft, behalve Koningen zoals ik natuurlijk…”

Ook Jonas Boets, station manager VTMKZOOM is erg trots: “We zijn zeer vereerd dat het Koningspaar een bezoek brengt aan VTMKZOOM. Koningen spreken tot de verbeelding van kinderen, want wie heeft er nooit eens op een kasteel willen wonen? We gaan dus samen met de kijkers uitzoeken in Studio KZOOM wat het allemaal betekent om Koning te zijn. En we laten Koning Filip en Koningin Mathilde natuurlijk niet zomaar langskomen, we laten hen graag beleven wat de kinderen bij ons kunnen beleven: verwondering en plezier. En hoe kan dat beter dan met een aflevering van Koning Lou? Dat is de trouwens de enige hier die niet zenuwachtig is om de Koning te ontmoeten. Hij is er tenslotte zelf één!”

Tijdens De Koninklijke Week krijgt Studio KZOOM dus een Koninklijk sausje en zal VTMKZOOM-gezicht Arne onder andere Showbizz Bart ontvangen, die Arne alles komt vertellen over Het Belgische Koningshuis, het gezin van Het Koningspaar en heeft hij het ook over etiquette: hoe moet je je gedragen bij een Koninklijk bezoek? Hoe moet je bijvoorbeeld de Koning of Koningin aanspreken? Er zal ook een uitgebreide reportage aan bod komen van het Koninklijk bezoek.

Naar aanleiding van De Koninklijke Week organiseert VTMKZOOM ook een heuse Koning Lou-marathon: op zaterdag 1 en zondag 2 maart 2014 zullen alle afleveringen van de fictiereeks worden uitgezonden na elkaar. Op zaterdag zijn de eerste 5 afleveringen met de avonturen van Koning Lou, Stakke en Dreke te volgen vanaf 9u30 en op zondag zijn dat de andere 5 afleveringen vanaf 11u.

Koninklijke Week van maandag 24 tot vrijdag 28 februari 2014, vanaf 17u

Koning Lou-marathon zaterdag 1 en zondag 2 maart 2014

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: