Gisteren, dinsdag 25 februari 2014, kreeg MEDIALAAN het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde, ter ere van het 25-jarig bestaan van VTM en de recente naamswijziging naar MEDIALAAN. Het is de eerste keer dat het nieuwe koningspaar een mediabedrijf bezoekt. Koning Filip en koningin Mathilde hebben kennis gemaakt met de werking van de VTM NIEUWS-redactie, de Royalty-ploeg ontmoet en een opname van het VTMKZOOM-programma koning Lou bijgewoond.

Het koninklijk paar werd opgewacht door CEO Peter Bossaert, CCO Erwin Deckers, algemeen hoofdredacteur VTM NIEUWS Kris Hoflack en nieuwsanker en Royalty-gezicht Birgit Van Mol en volgde er een werkvergadering.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben hierna een opname bijgewoond van de VTMKZOOM-fictiereeks koning Lou, in aanwezigheid van een 40-tal kindjes. Koning Lou had ook een heel speciaal cadeau laten maken: een uniek koning Lou-zwaard, gegraveerd met de initialen van koning Filip. “Het is voor mij een hele eer dat ik mijn vriend koning Filip dit uniek koning Lou-zwaardje heb kunnen overhandigen, als blijk van eeuwige vriendschap tussen onze twee koninkrijken. Koning Filip en koningin Mathilde zijn gewoonweg fritsels”, aldus koning Lou (gespeeld door Kevin Bellemans).

Koningin Mathilde maakte na de opname graag uitgebreid tijd vrij om met de aanwezige kindjes en de juf te babbelen. Koning Filip en koningin Mathilde hebben ook de VTM NIEUWS-redactie en de -studio bezocht, waar ze meer te weten zijn gekomen over de eigenlijke werking van de nieuwsdienst. Het koninklijk paar nam ook de tijd om te praten met de redactie van Royalty.

Op het einde van hun bezoek hebben de koning en de koningin een nieuwe gedenksteen onthuld in de inkomhal van MEDIALAAN.

Een uitgebreide reportage van het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde kan je vanavond, dinsdag 25 februari 2014, om 19.00 bekijken in VTM NIEUWS. Op donderdag 27 februari 2014 kan je bij VTMKZOOM terecht, waar VTMKZOOM-gezicht Joyce tijdens Studio KZOOM vanaf 17.00 een verslag zal brengen over het koninklijk bezoek bij koning Lou. Nu zondag 2 maart 2014 zoomt Royalty dieper in op het bezoek, met beelden gemaakt achter de schermen en van de voorbereidingen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: