Vanaf maandag 28 januari presenteert VIER ovenschotels vol nieuwe afleveringen van Komen Eten. Zowel amateurkoks met een pak kilometers op de teller als avonturiers met nul ervaring achter de stoof hebben zich weer ingeschreven voor de gezelligste en lekkerste wedstrijd die ons landsdeel rijk is. Ze nemen iedere week van maandag tot donderdag de ovenhandschoen op in een onvervalste kookbattle.

Trouwe Komen Eten-kijkers zullen merken dat het nieuwe seizoen als een ideale combinatie van vernieuwd en vertrouwd aanvoelt. De basisingrediënten zijn dan ook onveranderd: vier sympathieke Vlamingen nodigen elkaar uit en bereiden het ultieme driegangenmenu waar alle tafelgenoten en heel televisiekijkend Vlaanderen nog weken, maanden of jaren over zal spreken. Ze worden door hun medekandidaten beloond met welverdiende punten, zowel voor sfeer en gezelligheid als voor de gerechten die ze op tafel toveren. Het punten geven gebeurt opnieuw met de puntenbordjes die even binnen waren voor herstelling. Het gehele spektakel wordt op gepaste komische wijze van commentaar voorzien door Iwein Segers, bekend van radio, tv en de Vlaamse theaterzalen en comedyclubs.

Manu uit Turnhout (A)
Maandag 28 januari
De 26-jarige Manu woont en werkt in Turnhout, hoofdstad van de Kempen en wereldberoemd omwille van zijn speelkaarten. Hij baat er een broodjeszaak uit, waarin Manu zich een echte mensenvriend toont. Ook in Komen Eten steekt de gastheer van vanavond zijn filantropisch kantje niet onder stoelen of banken. Hij staat erop voldoende drank en eten te kunnen serveren. Daarvoor heeft Manu overigens een extra partyfrigo in huis, die gewoonlijk vol bitterballen en curryworsten steekt. Zijn Komen Eten-gasten schrikken wanneer ze de vrijetijdskledij van hun gastheer aantreffen. Manu is namelijk niet vies van een partijtje travestie in de weekends, en beschikt daarom over een fijne selectie aan vrouwenkleren, pruiken en hoge hakken.

Chris uit Oostnieuwkerke (W-Vl)
Dinsdag 29 januari
Chris (56) is een bruggepensioneerde dame uit Oostnieuwkerke, deelgemeente van het West-Vlaamse Staden. Eigenlijk woont ze in Spanje, maar de liefde lokte haar terug naar haar vaderland. Chris is werkelijk superverliefd, samen met haar partner geniet ze mateloos van gezellig in de zetel zitten bijvoorbeeld. Koken beschouwt fuifnummer Chris als een noodzakelijk kwaad, dat er nu eenmaal bij hoort als een mens van eten houdt. En dat doet ze! Toch zou feestbeest Chris zichzelf geen keukenprinses noemen, maar eerder een keukenboerke. Haar Komen Eten-gasten weten dus dat ze een robuuste keuken mogen verwachten, maar ook dat ze zich mogen opmaken voor een supertoffe avond vol tomeloze ambiance.

Patrick uit Sint-Job-in-'t-Goor (A)
Woensdag 30 januari
Patrick uit Sint-Job-in-‘t-Goor is 46 en bediende op onze nationale luchthaven. Hoewel hij koken naar eigen zeggen als ontspanning beschouwt, is hij vastberaden deze Komen Eten-week winnend af te sluiten. Patrick laat weten dat hij geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Een van zijn hobby’s is het fabriceren en vervolgens doen opstijgen van modelvliegtuigjes. In de keuken houdt Patrick beslist niet van diepvriesproducten, alleen het beste van het beste is goed genoeg voor zijn Komen Eten-gasten. Zo melkt hij zelf een koe voor zijn roomijs en scharrelt hij eieren bij zijn eigen kippen. Patricks roomijs krijgt trouwens een bijzondere toets: het is de allereerste stracciatella die behalve zwarte of bruine ook witte chocolade bevat!

Kim uit Essen (A)
Donderdag 31 januari
Als de 33-jarige Kim uit Essen lacht, is het even wereldvrede. Overal waar ze komt, kennen mensen Kim omwille van die bijzonder aanstekelijke lach van haar. Beroepshalve werkt ze als fitnessmedewerkster, en hobbyhalve is ze vaak op de koersfiets terug te vinden. Ze doet mee aan Komen Eten om te ontdekken wat andere mensen van haar vinden. En ook omdat ze van haar vriend een keukenrobot krijgt als ze zou winnen. Kim is superzenuwachtig maar kan gebruik maken van een geheime hulplijn die haar inspiratie en lekkere ingrediënten bezorgt. Zo serveert ze als voorgerecht tarte au boudin, een gewaagde poging om bloedworst in haar menu te verwerken...

Iwein Segers
Iwein Segers geniet bekendheid bij het grote publiek sinds de eerste Comedy Casino Cup in 2007. Mensen kennen hem vooral als acteur, komiek en zanger. Intussen heeft Iwein twee avondvullende theatershows (’25 jaar Iwein Segers’ en ‘De Comeback van Iwein Segers’) en een full-cd (‘Over andere mensen’) op zijn kerfstok. Hij speelde ook een rol in de films ‘Traumland’ van Daniël Lambo en ‘Tot Altijd’ van Nic Balthazar.Op zijn eigen website (www.iweinsegers.be) vergelijkt Iwein zichzelf graag met boter: lekker zacht, smeuïg, romig en gezond. In 2013 komt hij met een theatermonoloog, ‘Een samenzwering van idioten’.

Komen Eten, vanaf 28 januari van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: