Naar aanleiding van hun langverwachte nieuwe album Humanz (dat verschijnt op 28 april) lanceerde Gorillaz eerder deze week al hun mixed reality app die fans voor het eerst de mogelijkheid biedt om in het vreemde maar vooral wondere universum van ‘s Werelds Meest Succesvolle Virtuele Band te duiken.

Met de Gorillaz App verleggen ze opnieuw de grenzen van de technologie waardoor fans zich kunnen onderdompelen in het leven van Murdoc, 2D, Russel en Noodle, die samenwonen in het Gorillaz Huis.

Alsof dat nog niet genoeg is nodigt Gorillaz hun fans via de app ook uit voor hun ‘The Humanz House Party’ , een wereldwijd event waarbij fans voor de allereerste keer het nieuwe album kunnen beluisteren een week voor de eigenlijke release. “The Humanz House party” is op die manier het grootste locatie gebonden luisterevent ooit waar ze mensen samenbrengen op 500 locaties, van Tokio tot Santiago.

In België selecteerden Gorillaz maar liefst DRIE locaties voor de party: Brussel, Antwerpen en Luik zijn de steden waar Gorillaz fans zich kunnen onderdompelen in de Gorillaz wereld voor dit unieke virtuele muziekevenement dat plaatsvindt op 21, 22 én 23 april.

“The Humanz House Party” begint op vrijdagnamiddag 21 april. Wil je op de hoogte blijven van de exacte timings en locaties om zo als eerste het album te kunnen beluisteren? Download de app en zet je aanwezig op de facebookevents van de steden Brussel, Antwerpen en Luik.

“Wij zijn blij dat Gorillaz ons uitkoos voor de lancering van hun nieuwe album. Ik kan jullie garanderen dat de geheime locatie in Brussel de meest adembenemende van allemaal zal zijn. Dit is eveneens een mooie kans om de schoonheid van onze stad wereldwijd nog eens in de kijker te zetten.” - Philippe Close, schepen van Toerisme Stad Brussel

"Na de uiterst succesvolle passage van de Gorillaz in de Antwerpse Lotto Arena in 2010, zijn we heel blij de band opnieuw in Antwerpen te verwelkomen. Zij het in een state-of-the-art virtuele vorm. Dit is een unieke kans voor iedereen die in het weekend van 21 april in Antwerpen is om hun nieuwe album integraal te beluisteren. En dat op een voorlopig nog geheime, maar zeer mooie plek." - Koen Kennis, schepen van Toerisme Stad Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over