Vandaag verschijnt de videoclip van Laatste Keer, de derde single uit het nieuwe album Clouseau. Dit zomerse dansnummer is swingend van begin tot einde! De opzwepende stem van Koen in combinatie met een funky gitaar zorgt dan ook voor het nodige dansgevaar! Bovendien wou Kris absoluut eens een parlando (gesproken woorden op muziek) in een nummer verwerken. Niet evident in het Nederlands, maar het resultaat is schitterend.

Het nummer vertelt het verhaal van die opzwepende zomerse nachten, waarop de zwoele warmte voor de nodige onweerstaanbare verleiding zorgt. Al is dat verhaal niet altijd even vrolijk... De videoclip toont een jonge, knappe gast in een nachtclub die zich steeds opnieuw laat betoveren door het nachtleven maar zichzelf hierdoor in benarde situaties werkt. “Ik raak in trance van hoe ze zo beweegt. Ik zie haar dansen, ben van de kaart geveegd. En je weet hoe het dan gaat. Een heerlijke verdoving maakt zich meester van mijn lijf.”

De hoofdrol wordt vertolkt door de Vlaamse acteur Louis Talpe , die in ons land onder meer bekend is als Agent Toby uit Mega Mindy (Studio 100) en rechercheur Eric vranckx uit Aspe (VTM). Bij onze Noorderburen is hij dagelijks te zien als Mike Brandt uit de populaire soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL NL). Buiten enkele korte glimpen van Koen, is Clouseau zo goed als afwezig in de clip. Een bewuste keuze die past in deze atypische, maar geslaagde Clouseau videoclip. De video is een creatie van de jonge regisseur Leonardo Van Dijl , die ook al een videoclip voor Oscar & The Wolf regisseerde. Het driftige camerawerk en de explosieve montage zorgen voor mysterieuze en aantrekkelijke beelden. Het resultaat laat Clouseau duidelijk van een andere kant zien.

Bekijk HIER de video!

De prangende vraag “Speelt Clouseau opnieuw in het Sportpaleis?” hield Vlaanderen maandenlang in de ban. In maart kwam het verlossend antwoord wanneer Koen en Kris niet twee maar drie concerten in de Antwerpse concertzaal aankondigden. De Sportpaleisconcerten zijn de kers op de taart van hun succesvolle tournee doorheen Vlaanderen, die in april startte en meer dan 40 optredens telt. Clouseau is deze zomer nog te zien op talrijke festivals en Laatste Keer zal er zonder twijfel voor het nodige feestgedruis zorgen! Vandaag is het album Clouseau goed voor platinum status.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: