Toen Koen Wauters nog een kleine jongen was, had hij een schriftje met daarop het etiket: Project Koen. In dat schriftje noteerde hij nauwkeurig zijn dromen. In de hoop dat ze op een dag in vervulling zouden gaan.

En nu is het zover. Zijn jongensdromen is Koen nog lang niet vergeten en met Project K krijgt hij de kans ze na al die jaren eindelijk waar te maken. Koen breekt de televisiestudio uit en jaagt met veel passie en vuur zijn dromen na. Maar om die te kunnen realiseren, heeft hij hulp nodig. Daarom doet Koen een beroep op de juiste mannen en vrouwen, op mensen die hem écht kunnen helpen. Maar voor niets gaat de zon op, en dat geldt ook voor Koen Wauters. Zijn ‘helpers’ eisen van Koen een tegenprestatie, iets dat hen zelf na aan het hart ligt. Pas als Koen die opdracht tot een goed einde brengt, zijn zij bereid om Koens dromen waar te maken.

De jongensdromen

Koen zijn dromen zijn heel herkenbaar, maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Stuk voor stuk zijn ze zo goed als onbereikbaar. Daarom zijn het tot nu toe dromen gebleven. Het zijn dromen die je niet kan kopen, die je enkel kan krijgen. De tegenprestaties die vooraf van Koen verwacht worden spreken al even hard tot de verbeelding en lijken net

zo moeilijk haalbaar als zijn dromen zelf.

Koen komt elke aflevering terecht in een nieuwe wereld vol verrassingen en begeeft zich daarmee op onbekend terrein, zowel in het binnen- als in het buitenland. Met veel passie en vuur zet hij alles op alles om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Als dat lukt, dan gaat zijn langverwachte jongensdroom eindelijk in vervulling. Faalt hij, dan blijft het bij dromen.

Koen Wauters

“In elk programma beland ik opnieuw op een plaats in de wereld in een situatie die mij totaal onbekend is. Elke keer ontmoet ik nieuwe mensen en stel ik mij de vraag wat ik nu weer allemaal mag doen. “

“Het zijn niet de meest evidente dromen, maar het zijn wel écht mijn jongensdromen”

Eerste aflevering op maandag 31 augustus 2015

Als kleine jongen droomde Koen ervan om ooit achter het stuur van een Formule 1-bolide te kruipen. Ook al is hij al jaren een gepassioneerde racepiloot en deed hij ook al meer dan tien keer mee aan de Dakar-rally, met een Formule 1-wagen rijden, is een kinderdroom die Koen nog niet in vervulling zag gaan.

Om die droom waar te maken, trekt hij naar Belgiës grootste Formule 1-piloot ooit: Jacky Ickx. Die is bereid om Koen te helpen met zijn droom, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zijn dochter Vanina, ook een getalenteerde racepilote, heeft voor Koen een bijzondere opdracht bedacht. Jacky wil Koen helpen met zijn droom, maar alleen als Koen een top drie plaats behaalt in een bijzondere internationale zonnewagenrace.

Het komt er voor Koen op aan de opdracht van Jacky en Vanina tot een goed einde te brengen. Pas dan gaat zijn jongensdroom in vervulling en zal hij voor het eerst plaatsnemen in een echte Formule 1-wagen.

Project k vanaf maandag 31 augustus 2015 om 20.35 bij vtm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: