Koen De Graeve in Nederlands – Vlaamse film “Onder het Hart”

Koen De Graeve speelt momenteel in de speelfilm Onder het Hart van de Nederlandse regisseur Nicole van Kilsdonk. De film is een productie van het Nederlandse Waterland Film in coproductie met het Vlaamse A Private View. De opnames zijn volop bezig in België en Nederland. Naast Koen De Graeve speelt de succesvolle Nederlandse actrice Kim van Kooten. De film is een tragikomisch liefdesdrama, met een serieus thema, tegendraadse dialogen en een lichte, humoristische ondertoon. Onder het Hart is een origineel verhaal over de weerbarstigheid en broosheid van een liefdesrelatie.

Onder het Hart

Onder het Hart gaat over Masha (Kim van Kooten), een biologe van 37 jaar, niet op haar mondje gevallen en vaker gekwetst in de liefde. Zij ontmoet Luuk (Koen De Graeve), een gedreven huisarts van 47 jaar met twee tienerdochters en met, redelijk recent, een ex-vrouw (Lies Visschedijk). Tijdens een bezoekje aan een vlindertuin loopt hij door een onhandige manoeuvre de vrouw van zijn dromen tegen het lijf: Masha, die in die vlindertuin werkt. De aantrekkingskracht tussen de twee is onweerstaanbaar. De oplaaiende verliefdheid overvalt niet alleen het koppel. Luuks dochters hebben grote moeite om hun vaders nieuwe vriendin te accepteren en ze hebben last van een loyaliteitsconflict omdat ze niet willen kiezen tussen hun ouders. De moeder wil de nieuwe situatie én haar plaatsvervangster niet accepteren. Ondanks de spanningen in het gezin zetten Luuk en Masha de stap om samen een nieuw leven op te bouwen. Uitgerekend dan slaat het noodlot toe.

Regisseur Van Kilsdonk koos voor de acteurs Kim van Kooten en Koen De Graeve, omwille van hun sterke prestaties in andere tragikomedies. Koen De Graeve werd bij het grote publiek bekend dank zij De Helaasheid der Dingen, maar was ook te zien in de thriller Loft , Zot van A., Tot Altijd en binnenkort in Halfweg. Kim van Kooten schakelt schijnbaar moeiteloos tussen komedie (Alles is Familie) en serieus drama (Het Diner). Belangrijke bijrollen in Onder het Hart zijn voor o.a. Frank Lammers (De Marathon en Nachtrit), Lies Visschedijk (Soof en Boven is het Stil) en Frieda Pittoors (Knetter en Brownian Movement).

Regisseur Nicole van Kilsdonk won de Cinekid Award met haar ontwapenende jeugdfilm Patatje Oorlog. Het scenario van Onder het Hart is geschreven door Peer Wittenbols, een bekend toneelschrijver. Dit is zijn debuut als filmscenarist.

De film wordt geproduceerd door de Nederlandse producent Waterland Film (Kauwboy, Rundskop, De Geheimen van Barslet) met de Belgische coproducent A Private View (Aanrijding in Moscou, Adem) en gedistribueerd door Just Film Distribution in Nederland en Kinepolis in België.
De opnamen zijn op dit moment in volle gang. In Belgie is er een week in Poppel gedraaid. De productie draaide onder meer in Breda, Zaandam, Emmen en Poppel (België). Onder het Hart is in het najaar in de bioscoop te zien.

Onder het Hart komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, KRO-NCRV, Vlaams Audioviseel Fonds, Screen Flanders en Eurimages. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: