Het legendarische quizprogramma komt terug op Eén

Het legendarische spelprogramma De drie wijzen komt terug op Eén. Het ijzersterke format blijft behouden, maar wordt in een nieuw jasje gestoken. Kobe Ilsen neemt de presentatie voor zijn rekening en in deze eigentijdse versie zijn tal van nieuwe panelleden te zien.

Humoristische quiz

De drie wijzen liep van 1989 tot 1999 op Eén en is een humoristische quiz met drie bekende Vlamingen in een panel en twee onbekende quizkandidaten. In De drie wijzen begonnen heel wat bekende gezichten hun tv-carrière, zoals Rob Vanouden­hoven, en lanceerde Chris Van Den Durpel zijn typetje Kamiel Spiessens.

Ijzersterk format

Het ijzersterke format blijft ongewijzigd: twee onbekende Vlamingen krijgen een vraag, waarop de drie panelleden elk een ander antwoord of verhaal geven. De twee quizzers moeten dan raden welk antwoord het juiste is. Het programma krijgt wel een frisse en eigentijdse update.

Olivier Goris, netmanager van Eén.

Waar of niet waar? Wie liegt, wie niet? Het is een poepsimpele maar ijzersterke formule voor een leuk TV-programma, ook vandaag. Super dat een topper als Kobe Ilsen De nieuwe drie wijzen gaat presenteren. Hij is de perfecte host. We kunnen niet wachten om eraan te beginnen.

Kobe Ilsen wordt de presentator van dienst. Ook de panelleden worden nieuwe gezichten.

Een van de meest succesvolle en legendarische Vlaamse formats ooit updaten naar 2017, met veel eerbied en respect voor het origineel, is een geweldige eer. Het is wat buiten m'n comfortzone, maar na de verschillende zaken die ik al heb kunnen doen bij VRT, is het tijd om informatie en duiding even in te ruilen voor ontspanning.

Het kind in mij dat vroeger trouw naar De drie wijzen keek, is opgewonden en dankbaar voor de kans. Alleen jammer dat ik als presentator zelf geen 'waar' of 'niet waar' verhalen mag vertellen in de finale: inspiratie genoeg...

De drie wijzen is in 2017 op Eén te zien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: